Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland: Krista Siegfrids - Marry Me

Krista Siegfrids - Marry Me

Hela fjorton av de 46 gånger som Finland hittills har tävlat i Eurovision Song Contest har man representerats av finlandssvenska artister - ett ganska fantastiskt facit med tanke på att den finlandssvenska minoriteten i Finland bara utgör drygt fem procent av hela befolkningen i landet. I år blir det dessutom tredje året på raken som Finland skickar ett sådant bidrag i Eurovision Song Contest.

Jag strödde lovord över årets upplaga av den finska uttagningen UMK som höll genomgående hög klass och ett knippe riktigt starka låtar - men jag har fortfarande inte riktigt kommit över att min stora favorit We should be through med Mikael Saari bara blev tvåa i finalen. När juryn avlagt sina röster delade tre bidrag på förstaplatsen, men när sedan hela 38,6% av tvtittarnas röster hamnade hos Krista Siegfrids Marry Me rådde det ingen tvekan om vem som tagit hem segern - Finland skickar gladpop med bröllopstema till Malmö!

Det kändes lite otippat att Finland föll för en glad och energisk poplåt - eller om de som jag kanske snarare föll för en färgstark sångerska med attityd och lyskraft. Inget större fel på låten i sig, den är en glad bagatell med singalongkvaliteter och skönt dingdong - men den kräver ändå en Krista för att lysa. Låten har kritiserats för att vara en feministisk hejaklacksvisa för den inte helt lyckade texten om tjejen som lägger sig platt för att få bli gift med mannen hon vill ha, och även om Krista knappast framstår som ett självutplånande offer är det tänkbart att temat ställer till det i Malmö. För min del tycker jag att låten snabbt blev en smula tjatig, men går man på mitt första intryck så bör finalchansen finnas där. Låten sätter sig snabbt och Krista som brud syns och tar plats. Grundtipset blir att man kniper en av de sista finalplatserna, men gjutet känns det inte och topplaceringarna känns långt borta.

Bidragets upphovsmän: Krista Siegfrids, Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson och Jessica Lundström
Bidragets startnummer: Nummer 5 i semifinal I.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Finland just nu nittonde favorit till segern i Malmö.

Finlands fem senaste bidrag:
2008: Teräsbetoni - Missä Miehet Ratsastaa (semi 8a, final 22a)
2009: Waldo's People - Lose control (semi 12a, final 25a)
2010: Kuunkuiskaajat - Työlki ellää (semi 11a)
2011: Paradise Oskar - Da Da Dam (semi 3a, final 21a)
2012: Pernilla Karlsson - När jag blundar (semi 12a)

Finlands bästa placering:
Först kom ingenting. Sedan kom ingenting. Sedan kom så latexmonsterna i Lordi och sopade mattan med motståndet i Aten 2006 med Hard Rock Hallelujah - och gav Finland en efterlängtad första seger.

Läs även andra bloggares åsikter om
Finland: Krista Siegfrids - Marry Me Reviewed by Pierre on 19:55:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Den här låten känns mest som en sämre låt utav Katy Perry, men efter som jag tycker att Katy är bra så blir den här låten okej. Plats 23 av 39. Betyg 2,5 av 5.

    SvaraRadera
  2. Är helt på Pierres sida. Finland hade en så grym låt i sin tävling som Mikael Saari men den ratas till förmån för ett barnkalas

    SvaraRadera
  3. 2/5. Självklart är den catchy, men den går över gränsen när det gäller den repetativa melodin. När den sätter sig på huvudet är det tortyr. Finalchans finns och tror precis som du Pierre att Krista kan knipa en av de sista platserna.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.