Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgien: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall

Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall

Efter att ha placerat sig på övre halvan i finalen vid alla sina fyra första försök i Eurovision Song Contest plockades Georgien brutalt ner på jorden i Baku förra året. I'm a joker med Anri Jokhadze stoppades (tack och lov) redan i semifinalen och georgierna tvingades därmed åka hem med sin första och hittills enda plump i resultatprotokollet i bagaget. Hemma vid ritbordet bestämde man sig för radikala förändringar för att förhindra att det händer igen - bland annat i form av att anlita en regerande eurovisionvinnare.

På självaste nyårsafton meddelade det ansvariga tvbolaget att man dumpar den nationella uttagningen helt den här gången, och att man istället internt utsett Nodi Tatishvili och Sophie Gelovani, två mångsidiga men klassiskt skolade sångare på väg mot de trettio, som sina representanter i Malmö. Strax efteråt meddelades att man anlitat svenske schlagergurun Thomas G:son som låtskrivare åt duon, vilket innebär att han nu tävlar med sitt åttonde bidrag i Eurovision Song Contest - och för det femte landet i ordningen. När Waterfall, som han skrivit tillsammans med Erik Bernholm, presenterades visade det sig att bidraget snarare är en Quedate conmigo likt den han skrev åt Spanien i fjol, än en Euphoria.

Vilket ju innebär att Waterfall är en storslagen klassiskt uppbyggd eurovisionballad, det slag som stegras låten igenom för att via en tonartshöjning explodera i ett fläskigt crescendo - inte särskilt originellt, men därmed det slag som jag bara älskar. Det enda som stör mig här är att Georgien tack vare sitt vägval inte alls låter Georgien i år, vilket å andra sidan stör desto mer. Bortsett från det finns allt jag önskar av genren; en snygg låt med skönt lagom påklistrat drama, ett par riktigt starka artister och det ryktas dessutom om ett scennummer man kommer att lägga märke till. Jämfört med fjolårets spanska bidrag som jag nämnde ovan sjunger man dessutom på engelska vilket får mig att tro på en riktigt bra slutplacering den här gången. Lätt topp tio, och om allt faller på plats på scenen till och med häng på pallen.

Bidragets upphovsmän: Thomas G:son och Erik Bernholm
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Säger oddsen: Enligt Oddschecker är Georgien just nu nionde favorit till segern i Malmö.

Georgiens fem senaste bidrag:
2007: Sopho - Visionary Dream (semi 8a, final 12a)
2008: Diana Gurtskaya - Peace Will Come (semi 5a, final 11a)
2010: Sofia Nizharadze - Shine (semi 3a, final 9a)
2011: Eldrine - One More Day (semi 6a, final 9a)
2012: Anri Jokhadze - I'm a joker (semi 14e)

Georgiens bästa placering:
Fyra av fem gånger som Georgien deltagit hittills har det blivit finalplats med en slutplacering på den övre halvan. Två gånger har man blivit nia, vilket därmed är landet bästa placering hittills. Först nådde Sofia Nizharadze landets första placering på topp tio då hennes Shine blev nia för tre år sedan och för två år sedan fick Eldrine samma placering med One more day.

Läs även andra bloggares åsikter om
Georgien: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall Reviewed by Pierre on 12:54:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Sånt här gillar jag, en härlig ballad helt enkelt. Nodi och Sophie lever sig verkligen in i låten och känns äkta. Men det som låten faller på är kanske just det att det blir lite för mycket. Men ändå en väldigt bra sång som belönas med 4 av 5 i betyg. Plats 12 av 39.

    SvaraRadera
  2. 3/5. Klart den är fin men jag avskyr att den är så snäll och pretantiös. Sångarna har dessutom noll personlighet. Tur att låten är rätt bra. Tror på final.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.