Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island: Eyþór Ingi - Ég Á Líf

Eyþór Ingi - Ég Á Líf

Med statistikens hjälp kan man argumentera att Island just nu hör till Eurovision Song Contests stormakter. Bara fem länder klår deras svit på fem år på raken i Eurovision Song Contests final och bland de fem finns ju dessutom Yohannas silverpeng för Is it true från 2009 som toppnot. De tre senaste åren har det dock gått trögt när man väl tagit sig till final och i år gör man det dessutom ännu svårare för sig genom att för första gången på sexton år skicka ett bidrag på isländska till tävlingen - även om tilltaget ger en guldstjärna från mitt håll.

I finalen av årets upplaga av den isländska uttagningen Söngvakeppnin fick tvtittarna sista ordet när de på egen hand fick rösta fram vinnaren i den avslutande superduellen mellan de två bidrag som fått flest poäng av juryn och tittarna i den första röstningsomgången. Det gav seger åt den 24-årige musikalartisten Eyþór Ingi Gunnlaugsson som debuterade i uttagningen med balladen Ég Á Líf (Jag har ett liv).

Jag har förstått att årets isländska bidrag har en hel del fans bland de som följer tävlingen, så det blir med viss risk för mothugg jag vädrar jag en annan åsikt. I Ég Á Líf hör jag en rätt mossig ballad i folkton som går in genom det ena örat och ut genom det andra utan att stanna på vägen - trots att den gör sitt bästa med den banala refrängen som är så repetitiv att den tassar på gränsen till enerverande. En lätt övertänd artist hjälper inte direkt upp paketet heller. Oddsen placerar just nu Island näst sist bland alla bidrag i år och även om jag inte drar det lika långt tror jag det är rätt kört med finalutsikterna för Island den här gången, särskilt som startfältet rymmer betydligt mer iöronenfallande ballader.

Bidragets upphovsman: Örlygur Smári och Pétur Örn Gudmundsson
Bidragets startnummer: Nummer 8 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Island just nu trettioåttonde favorit till segern i Malmö.

Islands fem senaste bidrag:
2008: Euroband - This Is My Life (semi 8a, final 14e)
2009: Yohanna - Is It True (semi 1a, final 2a)
2010: Hera Björk - Je ne sais quoi (semi 3a, final 19e)
2011: Sjonni's Friends - Coming Home (semi 4a, final 20e)
2012: Greta Salóme & Jónsi - Never Forget (semi 8a, final 20e)

Islands bästa placering:
Island har hittills aldrig vunnit, men blivit tvåa två gånger - för fyra år sedan med Yohannas Is It True och 1999 då Selma blev tvåa bakom Charlotte Nilsson med All out of luck.

Läs även andra bloggares åsikter om
Island: Eyþór Ingi - Ég Á Líf Reviewed by Pierre on 12:07:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. 2/5. En svag tvåa. Mossigt var ordet. Det blir ingen final i år för Island.

    SvaraRadera
  2. Mossigt var ett väldigt passande ord, jag snor det av dig Elias men lägger även till orden fint. Men det räcker inte. Plats 30 av 39. Betyg 2 av 5.

    SvaraRadera
  3. Märkligt vad man kan tycka olika! Tycker att detta är klart en av tävlingens bästa bidrag. Videon är dock bättre än liveframträdandet, så kanske lyckas den inte ända fram.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.