Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lettland: PeR - Here We Go

PeR - Here We Go

Here we go! Det är dags att kolla in bidragen som tävlar i den andra semifinalen i Malmö! Först ut är Lettland som ju inledde sin eurovisionkarriär storstilat med en bronsplats vid första försöket via BrainStorms My Star i Stockholm 2000, följt av den första och oväntade segern för Marie N och I wanna bara två år senare. De senaste åren har dock inte varit lika imponerande. Sett till de fyra senaste åren sitter Lettland faktiskt på den sämsta resultatraden av alla deltagarländerna - två semijumboplatser och två platser som trea från slutet. Ska den trenden kunna vändas i år?

Efter tre år på raken av misslyckade försök att vinna Lettlands uttagning deltog den här gången duon PeR för säkerhets skull med två bidrag i Dziesma. Båda tog sig till final och den ena, Here We Go, vann såväl juryns som tvtittarnas gillande till den grad att den vann finalen med högsta möjliga poäng. Duon med det märkliga namnet - PeR är en förkortning av Please Explain the Rhythm - startade som en trio för sex år sedan men är sedan två år alltså en duo bestående av Ralfs Eilands och Edmunds Rasmanis.

Here We Go kommer att bli en perfekt inledning av den andra semin! Den drivande och rättframma poplåten med ett beatboxsolo som unik säljpunkt lär garanterat höja stämningen från start i Malmö Arena - desto svårare känns det att bedöma i vilken mån den får tittare och jury att släppa ifrån sig röster och poäng. Kommer den att ligga kvar i minnet som semins rivstart - eller avfärdas den som banalt bröt med rappakaljatext? Själv tycker jag låten funkar hyggligt, men utan att lyckas stå sig i konkurrensen med starkare bidrag. Nej, grundtipset blir allt att det blir ännu en inte särskilt smickrande lettisk placering i år.

Bidragets upphovsmän: Ralfs Eilands och Arturas Burke
Bidragets startnummer: Nummer 1 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförandevideony officiell video

Lettlands fem senaste bidrag:
2008: Pirates of the Sea - Wolves of the Sea (semi 6a, final 12a)
2009: Intars Busulis - Probka (semi 19e)
2010: Aisha - What for? (semi 17e)
2011: Musiqq - Angel in disguise (semi 17e)
2012: Anmary - Beautiful song (semi 16e)

Lettlands bästa placering:
Den lettiska resultatraden har inte alltid sett lika miserabel ut som den gör nu. De inledde ju sin eurovisionkarriär med att bli trea år 2000 för att sedan ta alla på sängen genom att vinna på tredje försöket 2002 med Marie N och hennes I wanna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Lettland: PeR - Here We Go Reviewed by Pierre on 18:12:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. För att citera en viss Sverigefinne: Jag gillar det här!

  SvaraRadera
 2. Herregud, den sämsta skiten årets ESC har att erbjuda. Hoppas innerligt den stannar i semin...

  SvaraRadera
 3. Jag anser att Lettland alltid brukar skicka relativt "dåligt gjorda låtar", typ "B-låtar". Men oftast så har dom ändå enväldigt härlig charm i sig. Jag älskade Lettlands bidrag både 2011 och nu senast när de skicka Anmary. I år lika som tidigare år har de skickat en "B-låt" men den här gången har den ingen charm alls, och då övergår den lite härliga känslan över till att mina kräkreflexer startar. Den här låten tycker jag inte alls om, de tjatas om samma sak hela jävla låten... Hamnar på plats 37 av 39 i min lista. Betyg 1 av 5

  SvaraRadera
 4. 2/5. Ganska blaha men halvsvängigt. Tror det kan bli final.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.