Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta: Gianluca - Tomorrow

Gianluca - Tomorrow

Förra året slogs eurovisionrekord i bidrag med svenska upphovsmän. Hela tio sådana fanns i startfältet - och dessutom återfanns hela högen även i finalen. I år stannar den siffran på sju trots att det även i år fanns högvis med låtar pennade av svenskar i de nationella finalerna. Siffran hade dock mycket väl kunnat vara högre, för i flera fall snubblade de där bidragen på målsnöret den här gången - som till exempel på Malta.

I Maltas final var nämligen den svenskmaltesiske Idol-vinnaren Kevin Borg en av de tävlande med en ballad skriven av svenskar. Trots att Needing you som den heter fick högst poäng av de röstande tvtittarna så räckte det inte till seger - juryn hade nämligen en stor favorit vilket övertrumfade poängen från tittarna; den 23-årige läkaren och hobbyartisten Gianluca Bezzina med låten Tomorrow som alltså representerar Malta i Malmö i maj.

Jag tycker malteserna valde helt rätt. Visserligen påminner låten mig ett gäng om Trains hit Hey soul sister och nog är Gianluca en smula oslipad som artist, men i årets startfält finns ingen konkurrens alls i klassen enkla feelgoodlåtar och Gianlucas leende och chosefria charm förlåter en hel del av den där valpigheten på scenen. Låtens text om Jeremy och hans resultatlösa jakt på den där tjejen som alltid är lika långt borta som imorgon må inte tåla någon djupare analys, men refrängen sitter som en smäck - i mitt huvud har den gjort det i drygt två månader nu. Lyckas man förmedla känslan i videon på scenen i Malmö tippar jag finalplats och kanske till och med en riktigt hygglig placering där - men det hänger allt på hur och om man lyckas få till det på scenen.

Bidragets upphovsmän: Boris Cezek och Dean Muscat
Bidragets startnummer: Nummer 6 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Malta just nu sextonde favorit till segern i Malmö.

Maltas fem senaste bidrag:
2008: Morena - Vodka (semi 14e)
2009: Chiara - What If We (semi 6a, final 22a)
2010: Thea Garrett - My Dream (semi 12a)
2011: Glen Vella - One love (semi 11a)
2012: Kurt Calleja - This is the night (semi 7a, final 21a)

Maltas bästa placering:
Maltas eurovisionframgångar stavas i hög utsträckning Chiara. Först blev hon trea 1998 med The one that I love 1998, Maltas dittills bästa placering, och poängmässigt det närmaste de hittills varit en seger trots att man sedan dess också blivit tvåa två gånger; 2002 med Ira Losco7th Wonder och sedan återigen via Chiara 2005 i Angel.

Läs även andra bloggares åsikter om 
Malta: Gianluca - Tomorrow Reviewed by Pierre on 18:33:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. 2/5. Zzzzzzzzzzzz... Inte min påse. Gillade visserilgen Schweiz 2011 och detta påminner en del om den men den är helt enkelt inte alls lika bra. Tycker den känns inställsam. Det är möjligt att du har rätt Pierre gällande finalchanserna men mitt tips är att folk inte går på detta och att han åker ut.

    SvaraRadera
  2. En okej låt, Trevligt inte mer.
    Plats 29 av 39 på min topp. Betyg 2 av 5.

    Jag skulle verkligen unna Malta fina placeringar och något kommande år en vinst, ett land som verkligen älskar esc och varit så när att vinna :) Men inte i år... Chiara kom tillbaka :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.