Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Se Melodifestivalen i SVTs Öppet Arkiv!

Nu tar SVT sitt Öppet Arkiv ett steg längre och publicerar inte längre bara klipp med guldkorn ur svensk tv-historia. Från och med nu finns hela program och serier inom alla genrer tillgängliga; dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer, fakta, sport kultur - och Melodifestivalen.

Redan nu från start finns melodifestivalerna från 1974, 1984, 1991 och 1999 - åren då eurovisionvinnarna ABBA, Herreys, Carola och Charlotte Perrelli segrade - tillgängliga, men SVT lovar att fylla på arkivet kontinuerligt.

Nu finns cirka 200 olika programtitlar, ett stort antal episoder och runt 500 timmar tillgängliga och sedan är det tänkt att Öppet arkiv ska fyllas på med omkring 50 timmar varje månad - så småningom är tanken att SVT kommer att kunna erbjuda mer än 10'000 timmar - varav förhoppningsvis en hel del melodifestival.

Det här var en riktigt kul nyhet - det vattnas redan i munnen av tanken på att ta sig an festivalerna som redan finns där - för att inte tala om alla andra härliga guldkorn i arkivet!

Du hittar Melodifestivalerna i Öppet Arkiv här.
Se Melodifestivalen i SVTs Öppet Arkiv! Reviewed by Pierre on 21:54:00 Rating: 5

2 kommentarer:

 1. Vadå! Har du inte allt inspelat? Det har jag :-) Kul grej definitivt men just de svenska vinnarlåtarna kan jag vara utan. örutom Euphoria så är det ju i stort samma låt :-) Ranking:

  1. 2012 Euphoria. En fyra. Fräscht och nytt och värdig vinnare sitt år även om jag bara hade den trea.
  2. 1974 Waterloo. En svag trea. En av ABBAS tråkigaste låtar. Synd att de skulle vinna med just den.
  3. 1999 Take me to your heaven. En svag trea. En tidigare jättesöt Charlotte hade precis förvandlats till en plastkirurgs dröm. Typisk svensk schlagerlåt.
  4. 1984 Diggey loo diggey ley. En svag trea. Samma typ av låt men här med tre dansande bröder. Inte fullt så töntig dans som vi såg i årets MF i de flesta bidrag.
  5. 1991 Stormad av en fåntratt. En supernolla. I rest my case

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Haha... jag har det mesta inspelat faktiskt, men inte allt. Tycker det är en riktigt kul grej - inte bara för melodisfestivalerna!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.