Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina: Zlata Ognevich - Gravity

Zlata Ognevich - Gravity

Som skrevs i inlägget om Ryssland så har de den längsta pågående sviten av raka finalplatser i Eurovision Song Contest - tolv stycken. Frågan är dock om inte Ukrainas svit imponerar ännu mer. De har ju tio raka finaler bakom sig - på lika många försök. Ukraina debuterade ju inte i tävlingen förrän 2003 och har sedan dess alltså aldrig misslyckats med att ta sig till final. Det finns heller ingen anledning att ifrågasätta att det kommer att bli en elfte i år.

Eurovisions deltagarländer använder ju sig av en lång rad olika sätt att välja bidrag och är därför en smula svårjämförbara, men frågan är om inte Ukraina ändå fick årets mest överlägsna vinnare i sin nationella final. Den 27-åriga sångerskan Zlata Ognevich fick nämligen inte bara högsta poäng av juryn, hon fick också fler tittarröster för sin Gravity än vad hennes nitton finalkonkurrenter lyckades skrapa ihop tillsammans! Zlata själv är redan stor stjärna hemma i Ukraina med en lång rad framgångar och utmärkelser i ryggen, men låtens upphovsmän har också eurovisionmeriter i sin cv; Mikhail Nekrasov skrev även Ukrainas bidrag från 2006, Show me your love med Tina Karol, medan Karen Kavaleryan härmed klockar in sitt åttonde eurovisionbidrag!

Gravity låter sig inte helt enkelt ringas in och definieras - den inleds som en närmast viskande ballad men kommer sedan igång och svänger ett helt gäng medan den svårförutsägbart vänder och vrider sig på väg mot ett riktigt skönt crescendo. Det här kommer garanterat att få tittarna att vakna till efter den sömniga ryska balladen, inte bara för låtens annorlunda uppbyggnad och den udda Lejonkungen-körsången som säkert lär både älskas och hatas - Zlata är dessutom samtidigt både vacker och en stensäker sångerska. Lägg till den ekvationen att Ukraina alltid pimpar sina scennummer till något alldeles extra. Det här är inte bara en av mina stora favoriter i år - jag sticker ut hakan och säger att det här är årets säkraste pallplacering i finalen.

Bidragets upphovsmän: Mikhail Nekrasov och Karen Kavaleryan
Bidragets startnummer: Nummer 7 i semifinal I.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Ukraina fjärdehandsfavorit till segern i Malmö.

Ukrainas fem senaste bidrag:
2008: Ani Lorak - Shady Lady (semi 1a, final 2a)
2009: Svetlana Loboda - Be My Valentine (Anti-Crisis Girl) (semi 6a, final 12a)
2010: Alyosha - Sweet people (semi 7a, final 10a)
2011: Mika Newton - Angel (semi 6a, final 4a)
2012: Gaitana - Be my guest (semi 8a, final 15e)

Ukrainas bästa placering:
Redan andra gången Ukraina deltog tog de hem sin första seger. Året var 2004 då hela Europa föll för Ruslanas Wild Dances.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ukraina: Zlata Ognevich - Gravity Reviewed by Pierre on 18:55:00 Rating: 5

10 kommentarer:

 1. Att starta före Ukraina måste vara sämsta möjliga start för Ryssland! Hoppas de faller på det! Håller annars med om att det här är en av årets bästa.

  SvaraRadera
 2. När jag lyssnar på den här låten får jag Disney känslor på ett positivt sätt.(Tänker framför allt på Tarzan och lejonkungen) Jag tycker låten är väldigt bra och tror som du pierre att den här kan bli farlig till en slutseger. I min topplista hamnar den på plats 9 av 39. Betyg 4 av 5

  SvaraRadera
 3. Nej, här håller jag verkligen inte med någon av er. Hatar verkligen det här bidraget! I mina öron är det bara ett vidrigt, fånigt, överdrivet och irriterande elände. Tänker gå så långt att säga att den ligger på absoluta BOTTEN på min lista. Visst finns det de som tekniskt sett är sämre, men ingen får mina kräkreflexer att kittlas som ''Gravity'' gör >.<. En fet och solklar NOLLA är allt vad den förtjänar! Sådär, nu har jag fått det ur mig :D

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Haha... låter som om du känner likadant här som jag känner för Rysslands låt. Då får du nog det jobbigt med alla ukrainska poäng i maj. ;)

  SvaraRadera
 5. @Pierre: Fruktar att du tyvärr kan ha rätt >.< Verkar i alla fall som att vi båda håller tummarna för den här låten, fast av helt olika anledningar XD

  SvaraRadera
 6. 4/5. Åh så bra låt! Förtrollas av Zlatas röst och tycker att melodin är helt underbar. Näst bäst i år enligt mig. Kul att hon sjunger ännu mer fantastiskt live än på den inspelade versionen. Det enda som håller den borta från en femma är att den är lite för "sockrad" med Disneyreferenserna. Final blir det och tror precis som du att det kan bli vinst.

  SvaraRadera
 7. I den första versionen vi hörde av låten är jag helt på ANONYMS sida. Låten var iofs ok men den fördärvades, slaktades av en totalt tondöv kör som gjorde allt för att sabba för sångerskan.

  Sedan gjordes låten om och i den versionen var slaktkören bortplockad och plötsligt matchade låten under hela tre minuter. Fortfarande inget favoritbidrag men nu är det ändå en genuint genomarbetad låt som kan bli farlig.

  SvaraRadera
 8. Överlägset bäst!

  Zlata kommer "zlatanera" Eurovision totalt med denna låt. Ni som tycker annorlunda måste vara tondöva fjortisar, så det så!

  SvaraRadera
 9. Jadu! Åtminstone måste de som stod för Zlatas första framträdande ha varit totalt tondöva eftersom de fick in den fruktansvärda kören i låten. Att bara få den tanken!

  Men tydligen är det någon som har tänkt till och kasserat den kören och räddat upp låten som i den nya versionen är konkurrenskraftig

  SvaraRadera
 10. Troligen finalplats,efter att den hemska kören som totalt förstörde låten tagits bort. Visst är hon vacker och har en bra röst, men sjunger så starkt att det är huvudvärksvarning. Absolut ingen dålig låt, tror den kommer någorlunda högt men tillhör inte min favorit alls tyvärr.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.