Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tio nya semifinalister - finalfältet är klart!

Sådär, nu är även Eurovision Song Contests andra semifinal avgjord - vi har ytterligare tio finalister och därmed är också hela lördagens finalfält klart!

Upplevelsen nedanför scenen var precis som i tisdags fantastisk - det är verkligen fest bland fansen och, även om det kan låta kliché, en häftig känsla av samhörighet trots att folk kommer från hela Europa. De flesta sjunger med i alla bidragen och man har en hel näve favoriter vardera. Även på scenen fortsatte det bjudas på underhållning av hög klass - det kan till och med argumenteras att Darin och Agnes stal en bra bit ljus från de tävlande.

Kvällens resultat har en hel del gemensamt med tisdagens tycker jag. Det stora favoriterna höll hela vägen liksom större delen av mina förhandstips. Precis som i tisdags lyckades jag pricka in åtta av de tio finalisterna. En av dem var precis som då en skräll - Armeniens fredselände på hittepåengelska hade nog få räknat med. Jag kastade dessutom om utgången för balladerna från Island och Israel - annars satt allt programenligt.

Särskilt glad är jag för att hela Norden ännu en gång lyckats ta sig till final och för att ungerska Kedvesem lyckades ta sig vidare, en av mina stora favoriter som jag inte riktigt vågat tro på. I andra änden av skalan sörjer jag mest att San Marino åter misslyckades, trots en låt jag verkligen gillade. Jag konstaterar också efter Makedoniens uttåg att ex-Jugoslavien inte alls kommer att vara representerat i finalen för första gången sedan Jugoslavien splittrades upp för två decennier sedan.

Nu kan vi se fram emot en musikaliskt bred och garanterat underhållande final, i mitt tycke till stor del bestående av tävlingens starkaste bidrag. Här är kvällens resultat:

Till final (I den ordning de avslöjades) (Länkarna går till respektive framförande på YouTube):
Ungern: ByeAlex - Kedvesem (Zoohacker Remix)
Azerbajdzjan: Farid Mammadov - Hold Me
Georgien: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall
Rumänien: Cezar - It's My Life
Norge: Margaret Berger - I Feed You My Love
Island: Eyþór Ingi - Ég Á Líf
Armenien: Dorians - Lonely Planet
Finland: Krista Siegfrids - Marry Me
Malta: Gianluca Bezzina - Tomorrow
Grekland: Koza Mostra & Agathonas Iakovidis - Alcohol Is Free

Utslagna (Utan inbördes ordning):
Israel: Moran Mazor - Rak Bishvilo
San Marino: Valentina Monetta - Crisalide (Vola)
Makedonien: Esma & Lozano - Pred Da Se Razdeni
Albanien: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko - Identitet
Lettland: PeR - Here We Go
Bulgarien: Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov Samo Shampioni
Schweiz: Takasa - You And Me

Läs även andra bloggares åsikter om 
Tio nya semifinalister - finalfältet är klart! Reviewed by Pierre on 23:28:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Jag satte Armenien och Island, som inte du gjorde, haha! Men inte Grekland och Rumänien, som inte kommer fajtas om segern heller...

    SvaraRadera
  2. Kanske att det nya sättet poängen fördelas på missgynnade länderna i forna Jugoslavien. En teori är att övriga länder inte gillade de tillräckligt mycket och att deras egna juryer inte röstade på grannarna i tillräcklig hög grad som telefonrösterna i respektive land.

    SvaraRadera
  3. Att Israel in fixade finalbiljett kan man funderar över, då jag tyckte detta bidrag var högklassigt musikaliskt. Vill nog tro att den illa valda klänningen avgjorde framför allt annat, men kanske kan man också resonera om att Israel har för få "vänner" i övriga Europa vad gäller föredragna länder att rösta på.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.