Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

EKO är klara för Melodifestivalen 2014!

Idag blev den första artisten i nästa års melodifestival klar när finalen i Svensktoppen Nästa gick av stapeln på Liseberg i Göteborg under ledning av Lasse Kronér och Annika Jankell. Åtta finalister representerande vars en lokal P4-station gjorde upp om en plats i Melodifestivalen och en utmanarplats till Svensktoppen.

I en första röstningsomgång låg ena halvan av makten hos en jury bestående av Kerstin Behrendtz, Carolina Norén, Kaj Kindvall, Christer Björkman och Maths Broborg och den andra halvan hos SMS-röstande radiolyssnare. Dessa röstade fram två superfinalister varefter räkneverken nollställdes och det låg helt i händerna på radiolyssnarna att utse vinnaren.

Till superfinalen gick P4 Kristianstads Sofia Sandberg-Albihn och den sextiotalsdoftande bagatellen Ring Ding Dong och P4 Västerbottens etno-låt Yellow med gruppen EKO - ett val som jag inte riktigt hängde med på, jag höll P4 Stockholms Sandra Kassman som stor favorit med Never got started.

Det blev till slut gruppen EKO som avgick med segern - och som vi därmed kommer att återse i Melodifestivalen i vinter. Dock inte med låten de tog hem segern med idag - melodifestivalbidraget får vi vänta på ett tag. EKO består av Anna Lidman och Hannes Lundberg från Skellefteå samt Michael Ottosson från Bengtsfors som gjort musik tillsammans i ett år med målet att göra tung och vacker pop.

Jag tycker det är ett spännande val som gjorts även om just Yellow inte riktigt är min påse - men jag ser fram emot att höra vad man åstadkommer till Melodifestivalen. Grattis EKO - och så här låter dagens vinnarlåt Yellow:
Lyssna: Eko - Yellow - P4 Västerbotten

EKO är klara för Melodifestivalen 2014! Reviewed by Pierre on 15:42:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Intressant! :D. Gruppen har ett ganska fängslande ''Why Start A Fire''-sound och jag gillar sångerkans röst(även om jag inte hört henne live) Dessutom tycker jag om låten, och efterssom att jag antar att de säller upp med något liknande i mello, kan detta faktiskt bli ganska bra! Så länge vi slipper en söt, rosenkindad tjej med gitarr så är jag hyfsat nöjd ;)

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte valet var både oväntat och intressant. Läste på wikipedia att det bara har varit solister som vunnit SN så kul med att se en grupp vinna för en gångs skull. De flesta bidragen i Melodifestivalen framförs av solister så det får gärna vara lite fler band/grupper i tävlingen för mig. Låten "Yellow" växer (trots att den är lite tunn) och gruppen verkar sympatisk.

    Annars hade jag Sofia Sandberg-Albihn, Moving to Canada och Vladimir Matiling som favoriter. Skandal känner jag däremot över att min absoluta favorit inte ens fick vara med i finalen; "Young Again" med Jamie Meyer. Sök upp den på Spotify, juryn gjorde ett stort misstag med att dissa den!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.