Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Hårdare juryregler i Eurovision Song Contest

När EBU idag släppte reglerna för Eurovision Song Contest 2014 så är det mesta sig likt - förutom på en viktig punkt. Den senaste tidens anklagelser om röstfusk möts nämligen upp i reglerna i form av en mycket större öppenhet i förhållande till juryrösterna än vad vi sett tidigare.

Från och med nästa år kommer namnen på samtliga jurymedlemmar att publiceras den 1 maj, alltså veckan innan tävlingarna drar igång i Köpenhamn. Direkt efter finalen kommer man också att släppa varje individuell jurymedlems röster jämte de uppdelade jury- och telerösterna för varje land. Jurymedlemmarna, som ska vara representanter för musikindustrin, får bara delta i en jurygrupp om man inte gjort det under de senaste två åren. Man kommer också att öppna upp möjlighet för såväl jurymedlemmar som tittare att rapportera in oegentligheter direkt via tävlingens officiella hemsida.

Jag tycker det är strålande att man inte bara sopar problemen under mattan - för det är ett problem att den hittills varande ordningen ger utrymme för spekulationer som ifrågasätter tävlingens trovärdighet. Pågår oegentligheter välkomnar jag varje steg som för ut dem i ljuset och finns det inga sådana är det bra om man kan ta död på spekulationerna. Ännu återstår att se i vilken utsträckning de här åtgärderna kommer åt problemet, men de känns onekligen som ett steg i rätt riktning.

Du kan ladda ner de fullständiga reglerna i PDF-format här
Hårdare juryregler i Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 14:17:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.