Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tijana Dapčević sjunger för Makedonien

Augusti är ännu inte till ända, men redan nu är två artister klara för nästa års upplaga av Eurovision Song Contest! Sedan tidigare är det klart att Valentina Monetta kommer att representera San Marino en tredje gång - och nu har också det makedonska tvbolaget MKRTV avslöjat sitt val för nästa års tävling.

Valet har fallit på den 38-åriga sångerskan Tijana Dapčević som har en lång rad av hits i länderna på Balkan på meritlistan. Hon har också gjort tre tidigare försök att få tävla i Eurovision Song Contest. Första gången var redan 1996 då hon tävlade med Ti Prostuvam. Därefter följde ett andra försök 2002 med midtempoballaden Izgrev och sedan ett tredje fyra år senare med den mer dansanta Greh, men den gången i Serbien Montenegros uttagning.

För fem år sedan tävlade hennes lillasyster Tamara Todevska för Makedonien tillsammans med Adrian Gaxha och Vrčak i låten Let me love you. Låten fick tionde flest röster i semin men bommade ändå finalen eftersom juryn hade ett frikort som de istället gav Sveriges Charlotte Perrelli.

Att döma av meritlistan och hennes tidigare eurovisionförsök har man valt en kapabel artist med genremässigt bred repertoar - det blir intressant att se vad vi får höra från henne i Danmark i vår! Några detaljer om hur Tijanas låt kommer att väljas har ännu inte lämnats.
Tijana Dapčević sjunger för Makedonien Reviewed by Pierre on 14:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.