Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Belgien satsar på fullskalig uttagning

Efter några år av interna val satsar i år Belgien på en fullskalig nationell uttagning i kölvattnet på Roberto Bellarosas relativa framgång i våras då han blev tolva i finalen.

I år är det det flamländska tvbolaget VRTs tur att välja det belgiska bidraget och de kommer att göra det under talangshowsliknande former under namnet Eurosong 2014. Inledningsvis kommer en fyrmannajury att vaska fram åtta semifinalister i två stycken castingshower där artister sjunger sin eurovisionfavorit. Därefter kallas åtta av de redan utslagna tillbaka till en Andra Chansen-rond där ytterligare fyra semifinalister väljs ut.

De tolv artisterna tävlar sedan fyra och fyra i tre semifinaler där en jury tillsammans med tvtittarna skickar två från varje semi vidare till final. Här tävlar de med sina riktiga tävlingslåtar som valts ut bland inskickade bidrag av en särskild jury. I den avslutande finalen bestämmer tittarna tillsammans med en internationell jury vilken av de sex finalisterna som får representera Belgien i Köpenhamn i vår.

Riktigt kul med ett land som går emot trenden att välja internt och istället satsar på att utöka! Nu är det bara att hålla tummarna att de skrapar fram ett gäng riktigt bra tävlande också!

Hela schemat för Eurosong 2014:
2 februari: Castingshow I
9 februari: Castingshow II
16 februari: Andra Chansen
23 februari: Semifinal I
2 mars: Semifinal II
9 mars: Semifinal III
16 mars: final
Belgien satsar på fullskalig uttagning Reviewed by Pierre on 16:25:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren12 oktober 2013 22:54

    Förstår mig inte på konceptet att ha artister först tävla om vilka som får vara med, och sedan tävla igen med sina bidrag. Varför kan man bara inte ge dom dugliga låtar direkt?

    Kommer nog inte att följa några av tävlingarna online fören artisterna har fått sina låtar.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.