Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Dansk final den 8 mars

Nästa års eurovisionvärdar Danmark kommer att välja sitt bidrag i finalen av Melodi Grand Prix som den här gången går av stapeln i Arena Fyn i Odense den 8 mars - vilket innebär kanalkrock. Datumet är ju precis detsamma som för finalen av vår egen Melodifestivalen.

872 bidrag har skickats in till tävlingen, den högsta siffran på mången god dag - vilket sannolikt är en effekt av Emmelie de Forests seger i våras. En jury har nu satts i arbete för att plocka ut finalister ur låtskörden.

Det är för övrigt tjugo år sedan den danska finalen senast avgjordes i Odense. Den gången valde man Tommy Seebach Band och Under stjernerne på himlen. Låten blev bara tjugotvåa när den sedan tävlade i Eurovision Song Contest, men nog förtjänar den ett litet varv till i spotlighten:

Dansk final den 8 mars Reviewed by Pierre on 16:53:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Philip Holmgren12 oktober 2013 23:01

    Detta var verkligen konstigt eftersom jag kan tydligt minnas ifrån dom senaste två åren att deras final hölls i Januari. Långt innan Melodifestivalen ens börjat.

    SvaraRadera
  2. Ja det stämmer, årets danska final gick av stapeln redan i januari och där eller i början av februari brukar den ligga. Tydligen har man tänkt om den här gången och valt en annan strategi!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.