Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

Hann du lägga märke till att Pierre's Schlager låg nere en vecka? Det berodde på strul med domännamnet - men nu är problemet fixat, sajten är uppdaterad och vi kör på för fullt igen! Här är ett knippe kortisar med nyheter i Eurovisionland:

Valentina Monetta, som ju kommer att representera San Marino för tredje gången på raken i vår, har precis släppt nya singeln L'amore verrà - det första vi hör från nya albumet som släpps i januari, samma månad som vi får höra den internt utsedda låt skriven av Ralph Siegel som hon kommer att tävla med i Köpenhamn.

Även Makedoniens bidrag med den lika internt valda Tijana Dapčević kommer vi att få höra för första gången i febuari, närmare bestämt den tjugoandra. Om låten vet vi ännu inget mer än titeln Probeda, men Tijana har avslöjat att hon kommer att backas upp på scenen av låtskrivaren och sångerskan Leontina Vukomanović och syrran Tamara som ju tävlade för Makedonien 2008.

Internvalen står som spön i backen - även låten som Österrikes Conchita Wurst aka Tom Neuwirth ska tävla med i Köpenhamn kommer att utses internt. Det blir alltså ingen Österreich rockt den Song Contest i någon form den här gången.

Desto mer glädjande då att Ungern fortsätter med sitt uttagningsformat A Dal även den här säsongen. Den här gången skippar man dock den inledande rundan och går direkt på de båda semifinalerna som följs av en final. Nytt är också att man frångår att alla låtar ska framföras på ungerska - nu är det fritt fram att välja språk.

Även Malta fortsätter med sitt uttagningsformat - men också de har bantat en smula. Den här gången blir det "bara" 20 semifinalister mot de tidigare 24. Tack för det Malta! Man släpper även på regeln som säger att de tre senaste årens maltesiska representanter inte får delta - nu är det bara förra årets, Gianluca, som inte får vara med och leka. 14 bidrag går till final och även den här gången väljs vinnaren ut av kombinerade tittar- och juryröster.

Också Estland bekräftar att man fortsätter välja bidrag via Eesti Laul. Det blir två semifinaler med tio tävlande i varje följt av en final den 1 mars med tio bidrag - precis som förra året. Just nu tar man emot anmälningar från hugade deltagare och den 13 december kommer man att avslöja vilka tjugo man valt ut.

Till slut så har också Lettland meddelat att man kör på med uttagningsformatet Dziesma i nästan oförändrat skick vilket innebär två semifinaler med tolv bidrag i varje följt av en final med sex tävlande från vardera semifinal den 1 februari. Nytt är dock att man nu stänger dörren för utländska låtskrivare - vill du tävla i Lettland den här säsongen så måste du vara lettisk medborgare. De tävlande 24 avslöjas vid en presskonferens den 2 december.
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 19:14:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Skräms inte så Det behövs både kortfattade ESC/MF-sidor och sådana som din som går lite mer in på djupet. Välkommen tillbaka, får man väl säga. :D

  SvaraRadera
 2. @Schlagerpinglan: Jag lovar att det inte är något emot hur skraj jag var ett tag - Google gjorde en miss med mitt domännamn och fick det låst för all användning. Men men, det fixade sig till slut i alla fall, som tur är. :)

  SvaraRadera
 3. Detta var ju mycket info. Thanks för den egentligen :) Ser på att få se vilka som kommer vara med i Lettland och Estlands utagning då den 2a och 11e december :3
  -Anes

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.