Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

73 låtar Made in Latvia

På de fem senaste försöken har Lettland lyckats bli jumbo i sin eurovisionsemi tre gånger och de två övriga gångerna har man blivit trea från slutet - ett förmodligen svårslaget rekord som gör letterna till tävlingens sorgebarn nummer ett för närvarande.

Kudos dock för att man trots motgångarna laddar om för ny säsong med ytterligare en upplaga av den nationella uttagningen Dziesma. Upplägget är i stort sett detsamma som i våras, vilket innebär två semifinaler med tolv bidrag i varje följt av en final med sex tävlande från vardera semifinal den 1 februari där avgörandet sker i en superfinal med tre bidrag framröstade av en jury tillsammans med tvtittarna.

Nytt är dock att man i år bara tillåter inhemska kompositörer vilket föranlett att man den här gången går under parollen Made in Latvia. Ett märkligt tilltag om man vill vända trenden kan tyckas - alla de fem senaste bidragen har ju skrivits av just inhemska upphovsmän, och det har ju som sagt gått sådär.

Sammanlagt har 73 bidrag skickats in i år, en rejäl minskning mot förra årets 122, vilket förmodligen är en följd av regeländringen. En stor majoritet av dem, 60 stycken, är skrivna på engelska. Nu väntar jobb för en urvalsjury som ska plocka ut de 24 semifinalisterna som sedan kommer att presenteras vid en presskonferens den 2 december. Vi håller en tumme för att de ska lyckas hitta något lite starkare än de gjort de senaste åren!

73 låtar Made in Latvia Reviewed by Pierre on 17:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.