Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tre tävlande i Frankrike

För tre veckor sedan rapporterade jag (se här) om att Frankrike efter sex år av interna val den här gången kommer att ha en nationell final för att välja sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Nu har en expertjury valt ut de tre artister som kommer att göra upp i finalen:

Destan: Nyetablerad boybandtrio bestående av Dean, Killian och Quentin som släppte sin debutsingel Vole nu i somras.

Joanna Lagrave: En mångsidig sångerska och låtskrivare med intresse för både fransk chanson och amerikansk soul, jazz och rock. Hon släppte debutsingeln L'ecole des duplicatas 2009.

Twin Twin: Trio bestående av Lorent Idir,  François Djemel och Patrick Biyik som blandar elektroniska beats med rock, rap och funk i en innovativ och färgstark blandning - även visuellt.

Dessa tre kommer alltså göra upp i den nationella finalen den 26 januari inom ramen för tv-showen Les Chansons d'Abord. Den sändningen fungerar dock bara som startskott för en omröstning som pågår fram till den 23 februari då tittarnas röster läggs ihop med rösterna från en expertjury. Resultatet redovisas den 2 mars i Les Chansons d'Abord.

Alla tre är relativt oetablerade namn, men att döma av videorna nedan finns det potential hos allihop - allt hänger i vanlig ordning på låten. För min egen del hoppas jag nog mest på Joanna Lagrave utifrån det lilla jag redan sett och hört.

Vi vet alltså ännu inget om låtarna de kommer att framföra i finalen, men vi bekantar oss med de tävlande via vars en video, här är Vole, L'ecole des duplicatas, och By my side:
De tre tävlande i Frankrike Reviewed by Pierre on 23:04:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren28 november 2013 19:19

    Efter att ha lyssnat på alla tre så känns det självklart att Twin Twin måste tävla för Frankrike i Eurovision.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.