Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Junior Eurovision Song Contest 2013

Ikväll är det dags för den elfte upplagan av Junior Eurovision Song Contest, eurovisionsyskonet för tävlande i åldrarna tio till femton år. Finalen går av stapeln i Palace Ukraine i ukrainska Kiev, inte för att just Ukraina faktiskt vann förra året dock, i den här tävlingen går inte värdskapet automatiskt vidare till förra årets vinnare utan utses i en upphandling. En annan sympatisk skillnad mot förutsättningarna i huvudtävlingen är att tävlingsbidragen till huvuddelen måste framföras på det egna språket.

Den här gången tävlar tolv länder och Sverige representeras av trettonårige Elias Elffors Elfström från Stockholm som vann vår uttagning Lilla Melodifestivalen i somras med Det är dit vi ska som han skrivit själv. Historiskt sett har Sverige dock haft svårt att hävda sig här. En enda pallplats har det blivit - den tredjeplats Molly Sandén nådde med balladen Det finaste någon kan få 2006.

Vem som vinner ikväll? Många talar om Maltas bidrag, balladen The Start som framförs av Gaia Cauchi, en tjej med enorma röstresurser och stort självförtroende. Hon går dock in för fullständig och emellanåt okontrollerad overkill vilket i mina öron gör låten till helt olidlig wailfest. Nej, jag hoppas på att vi får se en helt annan vinnare, det finns mycket talang i fältet, och tänker hålla en tumme för Elias som har en låt som sticker ut bland övriga. Känner du förresten igen den kvinnliga programledaren ikväll så är det inte märkligt - hon heter Zlata Ognevich och tog hem en tredjeplats åt Ukraina i Eurovision Song Contest i Malmö i våras med Gravity. Sändningen kommenteras av Edward af Sillén och Ylva Hällen medan de svenska rösterna levereras av förra årets svenska representant Lova Sönnerbo.

Finalen ser du på SVT Barnkanalen med start klockan 19. Till dess kan du lyssna in dig på låtarna! Här nedan ser du en snabbgenomgång av de tolv och därunder hela startlistan med länkar till fullversionerna!

1. Sverige: Elias Elffors Elfström - Det är dit vi ska
2. Azerbajdzjan: Rustam Karimov - Me and my guitar
3. Armenien: Monika Avanesyan - Choco-Fabric
4. San Marino: Michele Perniola - O-o-O Sole intorno a me
5. Makedonien: Barbara Popoviċ - Ohrid i muzika
6. Ukraina: Sofia Tarasova - We are one
7. Vitryssland: Ilya Volkov & Maxi Briz - Poy so mnoy
8. Moldavien: Rafael Bobeica - Cum sa fim
9. Georgien: The Smile Shop - Give me your smile
10. Nederländerna: Mylene och Rosanne - Double me
11. Malta: Gaia Cauchi - The Start
12. Ryssland: Dayana Kirillova - Dream on

Inför Junior Eurovision Song Contest 2013 Reviewed by Pierre on 11:14:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Skönt att NÅGON mer än jag inte gillar maltalåten! Håller helt med, den är fruktansvärd! Alla andra är bättre! Tycker Ukraina och Ryssland har de bästa

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag ju tvungen att lyssna på Malta. Håller med om att det är rätt outhärdligt, MEN men några år hos en röstcoach så kan hon bli fantastisk. Hon har allt som krävs även om hon är långt ifrån färdig idag.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.