Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Irland väljer den 28 februari

Det irländska tvbolaget RTÉ avslöjade idag att man kommer att fortsätta att använda receptet som nu gett dem tre raka eurovisionfinalister även nästa år - nämligen att utse det irländska bidraget med hjälp av ett knippe handplockade mentorer.

Fem mentorer plockade ur irländskt musikliv får i uppdrag att plocka fram vars ett färdigt paket med artist och låt, vilka sedan ställs mot varandra i en specialupplaga av tv-programmet The Late Late Show den 28 februari där vinnaren utses med en kombination av tittar- och juryröster. Det här är de fem som ska vaska fram finalister den här gången:

Hazel Kaneswaran - sångerska, låtskrivare och tidigare tävlande i brittiska Popstars
Billy McGuinness - gitarrist i rockbandet Aslan
Cormac Battle - radiopresentatör och frontman i alternativa rockbandet Kerbdog
Valerie Roe - bandmanager och tidigare irländsk miss Universumkandidat
Mark Murphy - turnéledare som till exempel arbetat med Olly Murs

Dessa måste redovisa sina val av låt och artist för tvbolaget senast den 3 januari och sedan kunna presentera en inspelning av bidraget en månad senare, den 3 februari. I januari kommer också allmänheten att få veta vilka artister och låtar som kommer att tävla i finalen - men vi kommer inte att få höra dem i sin helhet förrän det är finaldags den 28 februari.

Receptet har ju onekligen fungerat med finalplatser för Jedward två gånger och nu senast för Ryan Dolan i våras - men jag hade hoppats att man skulle lämna den väl pratiga pratshowen och tvstudion som får fungera som inramning åt finalen för att få lite fart på tillställningen och en scen som gör artisterna rättvisa när man nu lyckats så bra med att plocka fram sådana på det här sättet.

Irland väljer den 28 februari Reviewed by Pierre on 00:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.