Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nationell final i Frankrike 2014

Efter att under de sex senaste eurovisionsäsongerna gjort interna val till Eurovision Song Contest har det franska tvbolaget France 3 tänkt om i år - den här gången blir det åter en nationell final, om än i liten skala.

Den 26 november kommer en expertjury om 14 personer att välja ut tre finalister bland bidragen som skickats in till tävlingen. För att höja allmänhetens intresse ytterligare kommer en av platserna i expertjuryn att ges till en av France 3s tittare eller radiostationen France Bleus lyssnare - hågade intressenter behöver bara besvara tre eurovisionrelaterade frågor via France 3s websajt och hoppas på tur.

De tre kommer sedan att framföras i en nationell final den 26 januari inom ramen för tv-showen Les Chansons d'Abord som sänds på söndagar under programledning av kanadensiskan Natasha StPier - som ju representerade Frankrike med den äran i Eurovision Song Contest 2001 just i Köpenhamn med Je N'ai Que Mon Âme. Vi kommer dock inte att få veta vilket bidrag som vinner där och då, istället fungerar sändningen som startskott för en omröstning som pågår fram till den 23 februari då tittarnas röster läggs ihop med rösterna från en expertjury. Resultatet redovisas först den 2 mars i Les Chansons d'Abord.

I väntan på årets franska bidrag kollar vi in Natasha StPiers eurovisionballad från 2001 igen, vars fjärdeplats i Köpenhamn är en av Frankrikes bästa placeringar i tävlingen i modern tid:


Nationell final i Frankrike 2014 Reviewed by Pierre on 15:37:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren7 november 2013 14:39

    Gillar alltid när länder har nationella finaler eftersom det alltid lämnar det öppet för chansen att kunna völja.

    Plus att jag lyckas alltid hitta ett par andra låtar som inte vinner som kan vara kul att lyssna på emellan åt.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.