Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rykten inför Melodifestivalen 2014

Tisdagen den 26 och torsdagen den 28 november får vi äntligen veta vilka som kommer att tävla i Melodifestivalen 2014 via direktsändningar på SVT Melodifestivalen med start kl 9.50! Redan nu är dock ryktesspridningen om vilka som finns med i listan i full gång med hjälp av kvällspressen. Det är läge att sammanfatta dessa rykten!

Aftonbladet och Expressen har tillsammans radat upp trettioen artister som man dessutom självsäkert hävdar är klara för tävlande! Från välmeriterade melodifestival- och eurovisiondeltagare som Helena PaparizouLinda Bengtzing, Sanna Nielsen och Martin Stenmarck, välkända namn som nu gör debut som Dr Alban och CajsaStina Åkerström till ett helt gäng färskare namn som nu får prova ny mark om ryktena stämmer.

Själv hör jag till dem som tycker att bara namnen säger väldigt lite - det är först när vi hört låtarna som vi kan börja spekulera på allvar. Vem lyfte till exempel fram Robin Stjernberg som tänkbar vinnare när namnen släpptes förra hösten? Jag hoppas bli lika överraskad i vår! Här är i alla fall hela listan med alla namn i rykteskarusellen:

Oscar Zia - hjälpte Behrang Miri i Jalla Dansa Sawa i Melodifestivalen i våras, blev sedan tvåa i Let's Dance och sägs nu vara klar för solodebut i Melodifestivalen med vad som beskrivs som en jäkligt bra poplåt.

Panetoz - kvintetten från Jordbro som stod för årets sommarplåga i fjol med Dansa Pausa.

J.E.M - trion bestående av Jeremie Yumba, Elli Flemström och Mergime Murati blev fyra i X Factor förra året och sägs nu vara klara för melodifestival med en låt av Thomas G:son och Peter Boström.

Outtrigger - hårdrockarna fick en YouTube-hit med sin metalcover på årets svenska eurovisionbidrag You - nu ska de tävla med en låt skriven just tillsammans med Linnea och Joy Debb samt Anton Malmberg Hård af ­Segerstad.

Judit & Judit (Carina ­Perenkranz och Pernilla ­Parszyk) - årets märkligaste rykte handlar om tvillingarna i ComHems reklam. Vad har de att komma med på den här scenen? Just deras reklammedverkan sägs dock ha satt käppar i hjulen för deltagande.

CajsaStina Åkerström - den välkända vissångerskan sägs vara klar för melodifestivaldebut.

Josef Johansson - dem tjugoårige talangen är årets Ted Gärdestad-stipendiat.

Dr Alban feat. Jessica Folcker - Alban Nwapa gör debut med en egen låt tillsammans med Jessica Folcker på sång.

Linda Bengtzing - om ryktet stämmer blir det här hennes femte försök, den här gången med en popsång på svenska, med ett sound som är lite annorlunda än de låtar hon tävlat med tidigare.

Martin Stenmarck - 2005 års svenska eurovisionrepresentant sägs göra comeback, med en låt skriven av Peter Boström.

Sanna Nielsen - sägs vara klar för tävlande för sjunde gången, den här gången med en låt skriven av Fredrik Kempe.

Yohio - blev ju tvåa bakom Robin Stjernberg i våras som folkets favorit. Nu sägs han göra ett nytt försök med en låt skriven av Andreas Johnson och Peter Kvint.

Elisa Lindström - sångerskan i dansbandet Elisa's vann ju den här säsongen av Körslaget förra månaden. Hennes band har varit på tapeten i det här sammanhanget förut, men nu sägs hon vara klar solo med en riktig schlagerlåt à la Linda Bengtzing.

Helena Paparizou - ett av de mest återkommande ryktena de senaste åren är deltagande av den svensk-grekiska eurovisionvinnaren från 2005, men aldrig har ryktena var lika konkreta som nu: hon sägs tävla med en sjukt bra och catchy upptempolåt skriven av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström och Sharon Vaughn.

Álvaro Estrella - har tidigare körat och dansat bakom t.ex. Danny och Eric Saade i Melodifestivalen och i det senare fallet också Eurovision men tar nu precis som Anton Ewald gjorde i våras steget fram till solomicken.

Sylvester Schlegel - den före detta trummisen i the Ark håller som bäst på att lansera en solokarriär och har en första singel på svenska på gång i december. I Melodifestivalen ska han tävla med en indielåt som handlar om utanförskap, även den på svenska.

Manda Nilsénius - Nittonåriga Manda slutade på sjunde plats i X Factor Sverige förra året och ser nu ut att bli den tredje tävlanden därifrån att äntra melodifestivalscenen nästa år.

Janet Leon - Janet melodifestivaldebuterade i våras i hamnade då på en femteplats i sin deltävling. Nu sägs hon vara tillbaka med en låt av Jörgen Elofsson.

Mahan Moin - Den svenskpersiska artisten må vara okänd i Sverige än så länge - men i Iran är hon stjärna efter att ha blivit trea i persiska Idol. Nu väntar melodifestivalen!

Pink Pistols - sägs vara en nybildad gaypopgrupp som är klar för tävlande.

Shirley Clamp - Sägs vara klar med en låt skriven av Sharon Vaughn, Marcos Ubeda och Bobby Ljunggren. Det blir i så fall femte gången hon tävlar solo.

The Refreshments - Det populära bandet sägs vara klara för melodifestivaldebut.

Linus Svenning - Ung talang som gjort succé på YouTube, nu debutant i större sammanhang med en låt av Fredrik Kempe.

Anton Ewald - Sägs vara klar som tävlande artist, men man håller fortfarande på att bestämma vilken som är rätt låt för honom. Det blir andra försöket, efter succén med Begging i våras.

Ace Wilder - Sångerska och låtskriverska med multinationell bakgrund. Har tidigare haft flera hits på Tysklands topplista, dansat och sjungit bakom andra artister och samarbetat med Flytta på dig-Alina Devecerski.

Ellen Benediktsson - Den artonåriga skånskan var en av de elever som fungerande som stand-in på eurovision-repen i våras i rollen som fransyskan Amandine (se och hör här). Nu sägs hon vara klar för Melodifestivalens med Sharon Vaughns låt Songbird.

Ammotrack - rockband av den tyngre skolan från Skövde ska se till att vi får två rockband i nästa års tävling.

Ida Pihlgren - gick till final i den fjärde säsongen av Fame Factory (den som Sandra Oxenryd vann). Sedan dess har hon släppt musik under artistnamnet I.D.A och ska nu tävla i Melodifestivalen som Allmänhetens Val.

Mange Makers - den unga stockholmkvartetten slog igenom med dunder och brak på YouTube för två år sedan med den osannolika hiten Fest hos Mange.

Alcazar - efter en segdragen övertalningskampanj och en massa pusslande sägs trion vara klara för comeback i Melodifestivalen enligt Expressen!

State of Drama - skrällfinalisterna från i våras fick visst blodad tand och sägs göra snabb comeback till nästa år.

Ellinore Holmer - har synts som skådespelare i Lena Koppels filmer om Glada Hudik-gänget,  men även uppträtt tillsammans med Måns Zelmerlöw i en mellanakt i Melodifestivalen 2010.

Sedan tidigare är gruppen Eko klara för deltagande i Melodifestivalen som vinnare av Svensktoppen nästa tidigare i höstas.

Vad säger du om ryktena? Vem ser du fram emot att se på melodifestivalscenen? Vem saknar du i listan?

Rykten inför Melodifestivalen 2014 Reviewed by Pierre on 18:02:00 Rating: 5

15 kommentarer:

 1. Det ser betydligt ljusare och roligare ut än i våras i alla fall. /Mr A

  SvaraRadera
 2. Philip Holmgren9 november 2013 20:27

  Ser självklart fram emot att få träffa alla veteraner igen.

  Men bland nykomlingarna så hoppas jag mest på att J.E.M. kan leverera en riktigt grym party låt.

  SvaraRadera
 3. Ja JEM as roligt att dom är med

  SvaraRadera
 4. inte ett enda namn som jag tror drar tittare.

  SvaraRadera
 5. jag vill se Andreas Johnson sjunga i melodifestivalen inte som låtskrivaren åt YOHIO

  SvaraRadera
 6. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA Andreas Johnson ställ upp!!!

  SvaraRadera
 7. Och där fick du in bästa låten någonsin i Melodifestivalen! (Snälla, snälla) :D

  SvaraRadera
 8. Jag tro på Oscar sia han kommer jag rösta på honom
  Med vänlig hälsning,
  Hanna Therese Eriksson

  SvaraRadera
 9. Verkar som inga kända artister är med alls i Melodifestivalen 2014!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror nog på hur du definierar "kända"! Tycker nog att åtskilliga namn är rätt välbekanta även om jag möjligen kan tycka att det gott kunde varit fler "spets"-namn.

   Radera
 10. Har den här listan nyss uppdaterats ?? Annars har jag missat Shirley Clamp, love her! Om det är nån jag unnar en vinst så är det hon med sin fantastiska röst och personlighet. Oj helt plötsligt blev Mello mycket intressantare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan har uppdaterats ganska flitigt på sistone, allt eftersom namnen dykt upp! :)

   Radera
 11. Jag har gått runt på en tanke......2012 kom Ulrik Munther 3a och David Lindgren 4a, och året efter inledde David hela skiten och Ulrik avslutade den. Detta året kom Yohio 2a och Anton Ewald 4a. Om det nu blir så att Yohio och Anton ställer upp (väldigt troligt) så tror jag det kommer bli på samma sätt, att Anton inleder första deltävlingen och Yohio avslutar sista. Om Anton blir presenterad i första deltävlingen imorrn är jag 100% säker. Kanske börjar lära mig hur mister Christer tänker nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min spontana tanke är att Yohio inte är lika het i år, åtminstone inte från SVTs synvinkel, efter att ha ratats så hårt av de internationella jurygrupperna i våras - så nae, jag är nog skeptisk till din teori. :)

   Radera
  2. Om så är fallet så blir det väl så att Anton får avsluta istället ;)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.