Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sverige tävlar i eurovisions första semifinal 2014

Det är ännu långt kvar till Eurovision Song Contest 2014, men redan nu i veckan lottades vilken semifinal Sverige och Norge kommer att tävla i i Köpenhamn.

Bakgrunden är en förfrågan från det arrangerande tvbolaget DR: Vi väntar ett stort publikintresse från våra grannländer. Vi har bett om att få lägga Sverige och Norge i var sin semifinal för att försäkra oss om att så många intresserade som möjligt kan få komma in och se en av de tre föreställningarna, säger Jan Lagermand Lundme, showchef på DR till SVT. Av samma anledning lottades Norge och Danmark i förväg in i vars en semifinal förra året inför tävlandet i Malmö.

Lottningen utföll så att Sverige kommer att tävla i den första semifinalen den 6 maj medan Norge tävlar i den andra semifinalen två dagar senare.

För oss som tänker vara med och slåss om biljetterna är det här givetvis en fördel. Det kan också vara en fördel ifall Sverige tar sig till final att vår artist får två extra dagar på sig att ladda inför finalen. Nackdelen är givetvis att vi får klara oss utan poäng från vår flitigaste poängleverantör i semifinalen.

Lottningen för övriga länder får vi vänta på - den brukar vanligtvis ske i januari.

Sverige tävlar i eurovisions första semifinal 2014 Reviewed by Pierre on 13:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.