Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final i Festivali i Këngës

Ikväll blir säsongens andra eurovisionbidrag klart då Albanien är framme vid final i den femtioandra upplagan av sin uttagning Festivali i Këngës!

Årets upplaga har varit lite annorlunda. Kvar finns fortfarande eurovisioncirkusens enda liveorkester, och det är fortfarande helt upp till en jury att välja det albanska eurovisionbidraget - men i årets båda inledande semifinaler fanns inget tävlingsmoment. Istället presenterade alla artisterna sig för publiken genom att framföra sina tävlingslåtar samt ett tidigare festivalbidrag i duett med en gästartist. Ikväll står därför samtliga sexton tävlande åter på startlinjen.

Kvällens show drar igång kl 20.45 under ledning av journalisten Enkel Demi skådespelerskan Klea Huta och kommer bland annat att gästas av årets eurovisionvinnare Emmelie de Forest. Vinnaren kommer att utses av en proffsjury bestående av Agim Krajka, Aleksander Lalo, Hajg Zaharian, Xhevahir Spahiu, Petrit Malaj, Erjona Rushiti och Bojken Lako. Du kan se hela showen live på nätet här.

Själv har jag haft fullt upp med julfirande de senaste dagarna och har därför inte sett de båda semifinalerna, och dessvärre råder det akut brist på klipp från dessa. Jag får därför nöja mig att låta de tävlande vara oskrivna blad när jag bänkar mig framför tvn ikväll. Må bästa bidrag vinna! Här är startfältet:

1. Hersiana Matmuja - Zemërimi i një nate
2. Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj - Jam larg
3. Luiz Ejlli - Kthehu
4. Frederik Ndoci - Një ditë shprese
5. Na - Jehona
6. Klodian Kaçani - Me ty
7. Lindi Islami & Venera Lumani - Natë e parë
8. Blerina Braka - Mikja ime
9. Xhejsi Jorgaqi - Ëndërrat janë ëndërra
10. Xhejn & Enxhi Kumrija - Kur qielli qanë
11. Lynx - Princesha
12. Marjeta Billo - Ti mungon
13. Sajmir Braho - Grua
14. Rezarta Smaja - Në zemër
15. Edmond Mancaku & Entela Zhula - Vetëm për ty
16. Renis Gjoka - Mjegulla
Inför final i Festivali i Këngës Reviewed by Pierre on 12:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.