Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moldavien väljer bidrag den 15 mars

Moldavien kommer precis som förra året att välja eurovisionbidrag i en nationell uttagning med två semifinaler följda av en final. Hugade intressenter har fram till den 23 januari på sig att skicka in sina bidrag till det arrangerande tvbolaget TRM - man välkomnar alla upphovsmän oavsett nationalitet, men de tävlande artisterna måste vara moldaviska medborgare.

Därefter kommer sextio bidrag att väljas ut bland de inskickade bidragen. Dessa kommer att framföras live under en audition den 1 februari. Bland dessa kommer sedan en jury att plocka ut 24 bidrag som får tävla i de båda semifinalerna den 11 och 13 mars.

Det blir en intensiv moldavisk eurovisionvecka med semifinaler tisdag och torsdag följda av final på lördagen den 15 mars. I varje semi tävlar alltså tolv bidrag och av dem går sju vidare till final med hjälp av en kombination av jury- och tittarröster. Ytterligare ett bidrag per semi räddas vidare till final med hjälp av enbart tvtittarnas röster. I finalen avgör 50/50 tittar- och juryröster vilken av de sexton finalisterna som representerar Moldavien i Köpenhamn.

Hela schemat för Moldaviens uttagning i kortform:
23 januari: Sista dag att skicka in bidrag till TRM
1 februari: Audition
11 mars: Semifinal I,  tolv bidrag tävlar om åtta platser i finalen
13 mars: Semifinal II: tolv bidrag tävlar om åtta platser i finalen
15 mars: Final: Sexton finalister tävlar om att representera Moldavien i Köpenhamn
Moldavien väljer bidrag den 15 mars Reviewed by Pierre on 13:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.