Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge stöper om Melodi Grand Prix

Ganska snart efter årets final i Malmö signalerade det norska tvbolaget NRK att man tänker göra stora förändringar i sitt uttagningsformat Melodi Grand Prix inför nästa säsongen. Nu har de släppt på förlåten och avslöjat hur det kommer att se ut nästa år.

Grundtankarna är färre artister, större fokus på låtar och att tvpubliken ska få inblick i hela processen, från urvalsjuryns arbete via val av låtar till vad de till slut får se på scenen. Resultatet har blivit en mer koncentrerad uttagning med bara femton tävlande artister och fyra deltävlingar som alla betas av på en dryg vecka i Oslo.

En fyrahövdad urvalsjury bestående av Marie Komissar, Tarjei Strøm, Gisle G. Stokland och Kathrine Synnes Finnskog har haft uppdraget att plocka ut de femton bidragen bland runt 700 inskickade. Vilka de har valt kommer att avslöjas i slutet av januari. Från och med då kommer man att via NRKs sajt kunna följa artisternas väg mot melodi grand prix-scenen; studioarbete, koreografiträningar, klädval och så vidare.

Själva tävlandet inleds under programledning av Jenny Skavlan och Erik Solbakken med en intensiv helg den 7-9 mars med en semifinal per dag i Folketeateret i Oslo. Därifrån går tre tävlande från varje semi vidare till finalen lördagen därpå i Oslo Spektrum där vinnaren koras.

Jag tycker det är riktigt kul att man tänker nytt och dessutom med ett upplägg som känns alldeles eget - det ska bli intressant att se hur det tar sig när man kommer igång. Särskilt kul också att man liksom i Sverige lägger fokus på låtarna! Ska bli spännande att se hur den intensiva bevakningen en dryg månad innan tävlingen kommer att fungera - hinner man tröttna på både låtar och artister innan det väl är tävlingsdags eller blir den en effektiv teaser som skapar mersmak inför tävlandet?

Norge stöper om Melodi Grand Prix Reviewed by Pierre on 12:01:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.