Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Polen är tillbaka i Eurovision Song Contest!

För två år sedan meddelade det polska tvbolaget TVP att Polen skulle ta en tillfälligt timeout från Eurovision Song Contest 2012 eftersom man ville prioritera värdskapet för fotbolls-EM som ju gick av stapeln i just Polen och Ukraina det året. Det blev dock ingen återkomst året därpå, nu med hänvisning till att Eurovision Song Contest nuförtiden handlar mer om show än om tävling och att goda grannrelationer spelar alltför stor roll. Nu har man tydligen tänkt om, för idag meddelade TVP att Polen gör comeback till nästa år!

Man meddelar samtidigt att det polska bidraget för 2014 kommer att väljas i slutet av februari, men ännu finns ingen information om hur man tänker gå tillväga.

Polens återkomst till tävlingen innebär att vi just nu ser ut att få 38 deltagarländer i Köpenhamn. Du hittar hela listan här. Samtidigt tajmar man återkomsten med landets tjugoårsjubileum i tävlingen. Det var ju 1994 som man debuterade - och dessutom nådde sin hittills bästa placering i tävlingen då Edyta Górniak blev tvåa med To nie ja. Vi gläds åt comebacken och kollar in den igen:

Polen är tillbaka i Eurovision Song Contest! Reviewed by Pierre on 17:25:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.