Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sju tyska finalister är klara

Förra året bestämde sig det tyska tvbolaget NDR för att tänka nytt. Efter några lyckade år då man utformade sin nationella uttagning som en talangjakt (formatet ledde ju bland annat till en eurovisionseger) valde man istället att satsa på en enda final. Försöket fungerade riktigt fint, med en storslagen och uppskattad show - även om vinnaren Cascada i slutändan inte lyckades leva upp till förväntningarna resultatmässigt i Malmö. Den här säsongen fortsätter man därför på samma spår. 2014 års tyska bidrag väljs i en final i Köln den 13 mars under parollen Unser Song Für Dänemark.

Åtta artister kommer att göra upp om segern med två bidrag vardera. En av artisterna kommer att väljas ut bland nya talanger i en tävling via YouTube där man kan ladda upp sitt bidrag. De bästa därifrån kommer att få uppträda på en tvsänd klubbspelning i Hamburg den 27 februari där tittarna väljer en vinnare som kniper den sista finalplatsen i den ordinarie tävlingen. De övriga sju tävlande har utsetts internt och avslöjats nu idag:

För oss svenskar är nog den mest välbekanta finalisten the Baseballs som hördes en hel del i radio för fyra år sedan när de gjorde nostalgiska rockversioner av moderna hits som Rihannas Umbrella. En del känner säkert också igen Oceana, eller åtminstone hennes dansant somriga låt Endless Summer som var officiellt ledmotiv till förra årets fotbolls-EM. I fältet finns också Unheilig, ett av de mest framgångsrika banden på den tyska marknaden de senaste åren med ett gäng hits och prestigefyllda priser på meritlistan. Lyssna till exempel på So wie du warst, en listtvåa i Tyskland förra året. MarieMarie förenar traditionell musik med modern elektronisk musik och kallar sin musik för folktronisk pop - som i Cotton Candy Hurricane. Artonåriga Madeline Juno närmar sig en miljon spelningar på YouTube för sin genombrottshit Error som upptäcktes just där. Das Gezeichnete Ich är pseudonym för en tysk sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist som bland annat agerat förband åt Pet Shop Boys. Han har släppt tre singlar, vi kollar Du, Es und Ich som smakprov. Santiano till slut gör folkmusik, schlager och irländsk folkmusik och har toppat tyska listorna med båda sina album. Es gibt nur wasser var förstasingel från senaste albumet som släpptes tidigare i år.

Mina förväntningar är rätt höga efter förra årets final och årets startfält lovar gott så här långt med stora förutsättningar för en bred final av hög klass. Efter att ha kollat in artisterna en smula hoppas jag mest på Unheilig och Oceana - men allt hänger i vanlig ordning på låtarna de tävlar med. De får vi vänta ännu ett tag med att höra.

Artisterna i Unser Song für Dänemark är alltså:
Das Gezeichnete Ich
Madeline Juno
MarieMarie
Oceana
Santiano
The Baseballs
Unheilig
samt ytterligare en artist som väljs ut bland nya talanger i en separat tävling.

Sju tyska finalister är klara Reviewed by Pierre on 14:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.