Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Upplägget för Ungerns uttagning A Dal 2014

Varför ändra på ett vinnande koncept? I våras tog sig Ungern till sin tredje raka eurovisionfinal och ByeAlex tog sig dessutom både oväntat och välförtjänt ända upp på topp tio med Kedvesem. Därför känns det inte som någon större överraskning att man inför nästa år väljer att fortsätta med sig uttagningsformat A Dal i nästan oförändrat skick.

Det innebär att det åter blir sex deltävlingar. Först en inledande rond där trettio bidrag delas upp på tre deltävlingar. Från varje deltävling går sex bidrag vidare till de båda semifinalerna. I varje semi tävlar nio bidrag om vardera fyra finalplatser och till slut gör de åtta återstående bidragen upp i en final den 22 februari.

Även juryn som både tycker och röstar i deltävlingarna är till tre fjärdedelar intakt. Rákay Philip, Jeno Csiszár och Magdi Rúzsa känns igen sedan ifjol medan Kati Kovács är ny i kvartetten. Även ByeAlex kommer att ha en roll i tävlingen - som kommentator i digitala medier.

Nytt för i år att man lättat på språkreglerna. Från att bara ha tillåtit ungerska får nu välja mellan att sjunga på ungerska, engelska eller något av landets minoritetsspråk. Den 11 december kommer man att avslöja de trettio tävlande.

Jag tycker det känns helt ok att man håller fast vid sitt format. För min del har det kommit att bli en av favoriterna i eurovisioncirkusen med underhållande deltävlingar, en bred repertoar med allt ifrån klassisk schlagerpop till smalare samtida genrer. Trist dock att de släpper på språkregeln. Ungerska är riktigt vackert och funkar fint till sång - jag hoppas att många trots allt väljer sitt eget språk.

Här är hela schemat för A Dal 2014:
25 januari: Deltävling I
1 februari: Deltävling II
8 februari: Deltävling III
15 februari: Semifinal I
16 februari: Semifinal II
22 februari: Final


Upplägget för Ungerns uttagning A Dal 2014 Reviewed by Pierre on 18:36:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Wow, Kovács Kati, en musiklegend. http://www.youtube.com/watch?v=zgDwMLX3r_4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken, kul! Hade ingen koll på henne alls!

   Radera
 2. Tack Pierre!
  Det var kul att läsa att Joni /Johanna Toth/ blev en av de som tävlar i Ungern.
  JONI (Johanna Toth) är uppvuxen i Stockholm. Hon går andra året på Musikmakarna i Örnsköldsvik.
  Nu praktiserar hon på Universal Music i Budapest medan hon skriver musik till sitt eget artistprojekt och andras. Låten "Waterfall" som hon skickade in till Ungerns melodifestival blev en av dom utvalda av 435 sökande. I Januari kommer hon va en av dom 30 bidragen som tävlar för finalplatsen i Köpenhamn 2014.

  Läs mer om JONI här: www.joni-music.com

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.