Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan väljer eurovisionrepresentant den 2 mars

Precis före jul vann Azerbajdzjan den första upplagan av Turkvision Song Contest, eurovisionavhopparna Turkiets alternativa tävling för länder och regioner med stor turkisk eller turkisktalande befolkning, med bidraget Yaşa framfört av Farid Hasanov (se här). Det bidraget hade valts ut i talangshowen Milli Seçim Turu - som hittills använts för att välja ut landets representant i Eurovision Song Contest. Så hur gör man då för att välja årets eurovisionbidrag?

Jo, det ansvariga tvbolaget Ictimai löser problemet genom att ta över en annan liknande talangshow, Böyük Səhnə, som hittills sänts hos den kommersiella tvkanalen ATV! Upplägget ser därmed ut att blir snarlikt det vi vant oss vid från azererna.

Den senaste veckan har auditions hållits i åtta azeriska städer för att vaska fram de tolv talanger som kommer att få delta i de tvsända deltävlingarna. Dessa drar sedan igång måndagen den 27 januari för att fortsätta fram till finalen den 2 mars. På vägen dit kommer de tävlande att coachas av proffs från den inhemska musikindustrin och efterhand kommer deltagarna på känt talangshowsmanér att röstas ut ur tävlingen.

Ännu har inget meddelats om när den tävlande låten kommer att introduceras i tävlingen, men de senaste åren har gången varit att man först väljer en artist som sedan i efterhand förses med en passande låt - med svenska upphovsmän.
Azerbajdzjan väljer eurovisionrepresentant den 2 mars Reviewed by Pierre on 11:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.