Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

Det är inte bara i Sverige det händer mycket på eurovisionfronten just nu - det kokar för fullt runt om i Europa!

Se bara på det faktum att vi får två nya eurovisionbidrag den här helgen, då två länder nu kommit fram till sina nationella finaler. Utöver dem går ytterligare åtta deltävlingar av stapeln under lördag och söndag - där vår egen melodifestivalpremiär ju är en. Tio av Eurovision Song Contests deltagarländer är alltså i hetluften bara under den här helgen!

Med andra ord att det en smula svårt att hänga med i svängarna - det är helt klart läge att catcha upp med ett gäng kortisar på nyhetsfronten - det här är på tapeten just nu i Eurovisionland:

I morgon väljer våra grannar Finland eurovisionbidrag i finalen av UMK. Att döma av oddsen hos Unibet ligger vinnarna av första heatet, Softengine med låten Something Better, närmast segern strax före Sängyn reunalla med Mikko Pohjola. Våra grannar i öst brukar dock inte vara särskilt förutsägbara så jag får fortsätta oroa mig för att det blir den andra heatsegraren, Hope med Hanna Sky tar hem det. Oddsen håller dock bara henne som sjua bland de åtta finalisterna.

Tidigare i veckan presenterade ju Moldavien en lista på 40 bidrag som tagit sig förbi deras första sållning på väg mot ett eurovisionbidrag. Efter protester har man nu backat och låter istället samtliga dryga sextiotalet artister med inskickade bidrag framföra dem vid morgondagens audition - och dessutom har bidragen som redan tävlar i Litauen dragits tillbaka. I morgon går 24 bidrag vidare till de tvsända semifinalerna i mars.

I Belgien har man avslöjat de femton artister som kommer att få visa upp sig i den tvsända castingen nu på söndag, där de kommer att framföra vars en eurovision-cover - bland dem de svenska eurovisionvinnarna Euphoria och Waterloo. Därefter kommer en jury, där t.ex. eurovisionvinnaren Ruslana ingår, skicka åtta av dem vidare till en av tre kommande semifinaler.

Montenegro utsåg ju sin eurovisionrepresentant Sergej Ćetković internt redan i november. Nu rapporteras att han som bäst håller på att spela in sitt eurovisionbidrag i Belgrad tillsammans med Marko Milatović och Vladan Popović. Arbetet omgärdas med stort hysch hysch, men Ćetković rapporterar att arbetet flyter på fint och att resultatet kommer att presenteras i mitten av februari.

På tal om interna val så meddelade ju San Marino att Valentina Monetta kommer att representera landet en tredje gång på raken 2014! Hennes bidrag kommer att presenteras den 14 mars, men enligt rapporter har hon och Ralph Siegel ännu inte bestämt sig för vilken låt man ska visa upp då - valet sägs stå mellan tre alternativ.

Nu på måndag kommer de fem bidrag som tävlar i Spaniens final att släppas för lyssning - bland dem ett skrivet av svenskteamet Thomas G:son och Tony Sanchez; en låt med titeln Más framförd av Brequette Shana. Finalen går av stapeln senare i februari, men något officiellt datum har ännu inte släppts.

Green room, utrymmet där artisterna håller till under tävlandet, kommer att få ny placering under Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Det flyttar nämligen in i hallen, med tanken att såväl artister som tvtittare och publik på plats ska uppleva att de har nära till allt. Samma upplägg har redan använts flera gånger i Danmarks nationella uttagning Melodi Grand Prix, men i det här sammanhanget är tanken ny för danskarna vilket får till följd att ett stort antal som redan köpt biljetter kommer att få en ny med ny placering hemskickad under februari.

Se också Eurovisionkalendern för att få koll på exakt när allt händer! Välj rubriken Deltagarländer i menyraden längst upp på sidan om du vill få närmare koll på det senaste på nyhetsfronten i varje land.
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 20:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.