Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ikväll drar Ungerns uttagning A Dal 2014 igång

Hittills har vi haft en ganska långsam start av eurovisionsäsongen - till exempel är bara tre eurovisionbidrag helt klara mot fler än dubbelt så många vid samma tid i fjol - men från och med nu blir det ändring på det. Nästa vecka blir det två nationella finaler och ovanpå det ett helt halvdussin deltävlingar, och redan ikväll drar Ungern igång sin nationella uttagning A Dal 2014!

Under den kommande månaden kommer trettio bidrag att göra upp i sex deltävlingar om att få representera Ungern i Köpenhamn. Uttagningen inleds med en kvartsfinalrond uppdelad på tre deltävlingar - den första går alltså av stapeln nu ikväll. Från varje kvart går sex av tio bidrag vidare till en av de båda semifinalerna - först röstar juryn vidare tre bidrag och sedan röstar tvtittarna vidare ytterligare tre bidrag.

Efter att ha haft de tävlande bidragen i öronen i ett par veckor nu konstaterar jag att Ungerns uttagning håller riktigt hög klass i år! Mycket låter modernt, välarrangerat, ofta med en sofistikation vi inte är bortskämda med i Eurovision - det handlar sällan om att få en fet refräng släng i ansiktet tillsammans med en tonartshöjning, snarare om låtar som smyger sig på och sedan sitter som en igel. Utan överdrift hittar jag faktiskt nästan dussinet tänkbara eurovisionkandidater med goda chanser till en fin placering i Köpenhamn i fältet.

Vem som vinner? Mycket lär falla på plats när vi sett och hört låtarna framföras live, men om jag ska plocka ut en enda förhandsfavorit så får det bli den amerikanske ungraren András Kallay-Saunders, killen som blev tvåa i A Dal förra året med My Baby. Den här gången har han gjort det riktigt svårt för sig genom att ge sig på temat barnmisshandel i modern popinramning - men det görs både smakfullt och hookigt samtidigt som temat griper tag, vilket tillsammans gör honom till en het vinnarkandidat. Konkurrensen är dock som sagt stenhård i år...

Vi kollar in Kallay-Saunders Running, därunder hittar du hela startfältet med länkar till samtliga bidrag. Hela kalendariet för A Dal 2014 hittar du i Eurovisionkalendern, inklusive länk till kvällens deltävling på nätet.

Heat I den 25 januari:

Laura Cserpes - Úgy szállj 
Depresszió együttes - Csak a zene
Extensive - Help Me
Group 'n' Swing - Retikül
Hien - The Way I Do 
Viktor Király - Running Out Of Time 
Lil C (Csaba Kelemen) - Break up
Marge (Zsuzsanna Batta) - Morning Light 
Ibolya Oláh - Egy percig sztár
Leslie Szabó - Hogy segíthetnék

Heat II den 1 februari:

Belmondo - Miért ne higgyem
Bogi - We All
Heni Dér - Ég veled
Joni (Johanna Tóth) - Waterfall 
András Kállay-Saunders - Running 
Muzikfabrik feat. Hegyi Ákos - This is my Life
Lilla Polyák - Karcolás 
Szécsi Saci & Szécsi Böbe - Born To Fly
2Beat or Not 2Beat - Meg akarom mondani
Tamás Vastag - Miss One Smile 

Heat III den 8 februari:

BülBüls (Noémi Takács) - Minden mosoly
Fool Moon - It Can’t Be Over
Bálint Gájer - Elmaradt Pillanatok
Honey Beast - A legnagyobb hős
Linda Király - Everything
Gabi Knoll - Sweet Memories
Mystery Gang - Játssz még jazzgitár
New Level Empire - The Last One
Dénes Pál - Brave New World
Gigi Radics - Catch Me
Ikväll drar Ungerns uttagning A Dal 2014 igång Reviewed by Pierre on 10:08:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Roligt att du finner att Ungern har låtar med hög kvalitet, personligen gillade jag ingen av låtarna, alldeles för tråkiga utan glitter och glamour.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej är det glitter och glamour man vill ha så blir man nog besviken! Själv tycker jag inte alls att det måste vara glittrigt och glammigt hela tiden - även om jag vill ha med det i helhetspaketet. :)

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.