Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2014: Minutklipp från Malmö

På lördag är det äntligen dags för melodifestivalpremiär! Då inleds ju årets turné på samma ställe som den förra säsongen slutade - i Malmö Arena!

Idag har de åtta tävlande intagit scenen där för första gången och i samband med det får vi vanliga dödliga äntligen en chans att få ett litet smakprov på de åtta bidragen i formen av ett minutklipp från de repetitionerna!

Redan igår kväll fick ju de pressackrediterade på plats premiärhöra hela startfältet i sin helhet och att döma av deras reaktioner kan vi se fram emot en jämn premiär av hög kvalitet - se länkar till några av deras omdömen längst ned på sidan!

Dagens minutklipp blev rejält försenade på grund av tekniskt strul hos SVT, men här är de till slut tillsammans med mina första intryck!

Veckans minutklipp:

YOHIO - To the End (Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO)
Yohio är tillbaka igen i ett försök att lyckas snäppet bättre än i fjol - och därmed alltså vinna. Att döma av den här minuten har han bytt musikaliskt spår igen, återigen till något helt annat än musiken han gör bredvid den här scenen. Nu gäller rätt ospännande arenapop med en rejäl touch Andreas Johnson, inte heller särskilt fjärran från låten Ulrik Munther tävlade med ifjol. Låten är bättre än Heartbreak Hotel men Yohio själv känns betydligt mindre het så här ett år senare - jag kommer på mig med att undra om inte det här vore bättre med Andreas själv vid micken.

Mahan Moin - Aleo (Mahan Moin, Anderz Wrethov)
Den persiska Idol-trean Mahan verkar själv vara en kul ny bekantskap, men låten känns en bra bit ifrån hundra i det här klippet. Refrängdelen som känns modern danslåt med orientalisk krydda gillar jag, men när den går in i hopplös vers tappas tråden helt - som om man gjort ett riktigt taskigt försök att pussla ihop två låtar av helt olika karaktär. Det här tror jag inte alls på.

Linus Svenning - Bröder (Fredrik Kempe)
Det här känns en smula svårbedömt, det är helt uppenbarligen typen av låt som behöver sina tre minuter för att bygga upp mot mål - men jag vill definitivt höra mer! Den sentimentala texten suger in mig direkt och när vi når refrängen är jag redan fast. Möjligen kan man tycka att hela upplägget är spekulativt, men Linus känns på riktigt och Sverige är redan suckers för band som Stiftelsen i samma skola - jag tippar stort genombrott för Linus på lördag, frågan är exakt hur långt det räcker!

Elisa Lindström - Casanova (Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson)
Det sades att den klassiska svenska schlagern gör ett återtåg i år, främst genom Elisas Casanova. Riktigt goda nyheter om det inte vore för att man visst syftade på schlager i den form man förknippar med dansband från 70-talet - komplett med krystad text och nödrim. Jag känner mig faktiskt nästan lurad - det är så kackigt och enerverande klämmigt att det inte är min grej alls. Även om den här publiken är svältfödd och Elisa har star quality, så blir det nog tufft på lördag.

Alvaro Estrella - Bedroom (Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis, Kristofer Östergren)
Redan när jag såg vad som skrevs om Bedroom efter förhandslyssningen igår lät det här som min påse - och det stämmer definitivt efter den här minuten! Alvaro levererar högeffektiv pop med hookar överallt, skamlöst flirtande med Moves like Jagger - och med en dirrrty text om att ligga med hemplockade lördagsragget precis överallt utom i sovrummet. Jag är möjligen lättköpt, men förpackar Alvaro det här snyggt hoppas jag han kan sälja på bred front på lördag!

Ellen Benediktson - Songbird (Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
Att ha en snyggt och säkert framförd nostalgiballad på sent startnummer direkt efter fältets mest fartfyllda låt är ett perfekt läge för skräll! En minut är för kort för att få grepp om låten (även om jag får positiva vibbar av årets nederländska bidrag med Anouk) - men jag slås av Ellen själv! Rösten och känslan - och tjejen är bara arton! Jag ser fram emot att höra tre minuter Songbird - och mer av Ellen!

Sylvester Schlegel - Bygdens son (Sylvester Schlegel)
The Ark-trummisen överraskar inte om man hört hans tvåspåriga solosingel från i december - Bygdens son skulle kunna ligga fint mellan de låtarna.Vi snackar pop någonstans i Hellström-land, med ekon av 70-tal och progg. Jag kan nog tänkas plocka upp det här i bubblan utanför Melodifestivalen, men i den här inramningen är jag rädd det är dödfött när det nu inte finns en tydligare refräng.

Helena Paparizou - Survivor (Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)
Hoppsan! Jag har gått och tänkt att Helena är med för att ha gjort grejen - men så är det uppenbarligen inte alls, det här ett försök till en dubbel! Att döma av minutklippen är det här en given finalist, både för att det känns modernt och är en låt med dramaturgi som gjord för formatet - men framför allt för att Helena själv verkar taggad till tusen! Som sist ut finns alla chanser att hon blåser övriga bidrag ur huvudet på Svensson i tvsoffan!

Ungefär så! Vad tycker du! Kommentera och rösta här nedanför!

Rösta!

Vilken är din favorit? Vilken gillade du inte? Rösta!

Andras omdömen efter onsdagkvällens lyssning:

Hanna Fahl, DN
Anders Nunstedt, Expressen
Markus Larsson och Tobbe Ek, Aftonbladet (video)
Ronny Larsson, Schlagerprofilerna
Ludvig Alfredsson, Poplight
Jenny Stengård, Jesper Woll och Bubbe Fransson, Melodifestivalklubben

Melodifestivalen 2014: Minutklipp från Malmö Reviewed by Pierre on 21:15:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Precis som den lilla omröstningen ser jag helst att Helena och Linus går till final :) Kul att de snart börjar på riktigt!

  SvaraRadera
 2. Allt är ju upplagt för att Helena och Yohio ska gå till final, och det tror jag dom gör också. Sen tror jag Alvaro och Linus går till AC. Femte plats blir Elisa eller Ellen...

  SvaraRadera
 3. https://svenskaspel.se/?pageid=/sport/oddsetlangen

  Kan oddset på Alcazar som vinnare av hela tävlingen verkligen stämma?! 2,75

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo, oddset stämmer ju - frågan är hur mycket det har med slutresultatet att göra! :)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.