Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 1

I samband med kvällens genrep av Melodifestivalens första deltävling i Malmö Arena genomfördes traditionsenligt en publikundersökning av Melodifestivalklubben i samarbete med Svenska Spel och Poplight där 839 besökare tillfrågades om vilken bland kvällens tävlande som var deras favorit .

Omröstningen vanns överraskande och övertygande av Alvaro Estrella och hans Bedroom. Frågan är dock om det är ett omen om ett överraskande resultat i morgon eller en direkt följd av att han lottades som en av vinnarna ikväll och fick framföra sitt bidrag två gånger - han var det sista publiken hörde innan de gick hem ikväll.

En bra bit bakom honom hamnade Yohio som andrahandsfavorit medan Helena Paparizou och Ellen Benediktson skulle gå till Andra Chansen om malmöpubliken fick bestämma - men Mahan Moin har klart häng på dem i jakten på fortsatt liv i tävlingen. Intressant är också att Linus Svenning är sexa och utslagen i undersökningen trots att han har näst bäst odds och nämns som stark förhandskandidat till en finalplats - och att Sylvester Schlegel är så solklar jumbo.

Om det här säger något om slutresultatet i morgon ställer det onekligen en hel del förhandstips på ända! Jag lutar dock åt att Alvaro överskattas här - tyvärr - och att Linus Svenning klarar sig en bit bättre än den sjätteplats han fick här.

Notera att Elisa Lindström lottades som vinnare tillsammans med Alvaro och fick därmed även hon fördelen av att få sjunga om sitt bidrag, medan Linus Svenning, Mahan Moin och Sylvester Schlegel slogs ut direkt.

Resultatet från publikundersökningenAntal röster
Procent av rösterna
1.
Alvaro Estrella - Bedroom
210
25,0
2.
YOHIO - To the End
140
16,7
3.
Helena Paparizou - Survivor
126
15,0
4.
Ellen Benediktson - Songbird
98
11,7
5.
Mahan Moin - Aleo
86
10,3
6.
Linus Svenning - Bröder
83
9,9
7.
Elisa Lindström - Casanova
80
9,5
8.
Sylvester Schlegel - Bygdens son
16
1,9

Källa: Svenska Spel
Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 1 Reviewed by Pierre on 22:27:00 Rating: 5

1 kommentar:

 1. En smått amatörmässig analys:
  Alvaro: många barnfamiljer på plats, sista låten de hörde. Jag skulle också ha Boom Boom Boom i huvudet när jag gick. Tror inte det blir mer än andra chansen som mest hos tittarna tyvärr.

  Yohio: sägs ha varit mängder med Yohioskyltar under repet, vågar man anta att hans fans kanske är överrepresenterade i genrepspubliken och att det är snudd på femteplats till och med imorgon? Låter övertygar inte.

  Helena: en stark tredjeplats bakom barnfavoriterna och sista låten som spelades bådar gott för Helena. Borde bli finalplats.

  Sylvester: oförarglig jumbo.

  Resten: lite väl jämnt för att kunna dra några slutsatser, men jag tror Linus stil och låt går mer hem hos svennebanan framför tvn än barnfamiljer och schlagerfreaks på genrep. Linus ska man inte räkna bort.

  Vad jag tror blir slutresultatet imorgon är att Helena går till final, Linus och Alvaro kämpar om andra biljetten. Den som förlorar den kampen går till AC med Yohio som eventuellt kan utmanas av Songbird.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.