Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Mer om den franska finalen

Efter sex år av interna val blir det som jag tidigare rapporterat åter en öppen eurovisionuttagning för Frankrikes del i år. I november avslöjades de tre artisterna som kommer att göra upp om segern; Twin Twin, Destan och Joanna - och nu har vi också fått veta titlarna på låtarna de kommer att tävla med.

De tre låtarna kommer att premiärframföras i den nationella finalen den 26 januari inom ramen för tv-showen Les Chansons d'Abord. En udda twist är dock att vi inte får veta vinnaren där. I och med showen inleds istället en fyra veckor lång omröstning som pågår fram till den 23 februari då tittarnas röster läggs ihop med rösterna från en expertjury. Resultatet redovisas först den 2 mars i Les Chansons d'Abord.

Trots bristen på ett nytt eurovisionbidrag i finalen bjuder den ändå på en hel del eurovisionglans. Programmet leds ju av den tidigare franska representanten Natasha St. Pier (Je n'ai que mon âme, 2001) och kommer att gästas av ytterligare tre tidigare franska eurovisionrepresentanter; Marie Myriam (L'oiseau et l'enfant, 1977), Amaury Vassili (Sognu, 2011) och Anggun (Echo (You and I), 2012).

Jag gör ingen hemlighet av att jag tycker interna val är trist och tycker därför givetvis att det är skitkul med en om än liten fransk final i år. Bara att hoppas att de lyckats hitta tre riktigt bra låtar också!

Här är de tre tävlande och titlarna på deras låtar (artistinfo och tidigare verk av de tävlande hittar du här):
Twin TwinMoustache
DestanSans Toi
JoannaMa Liberté
Mer om den franska finalen Reviewed by Pierre on 18:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.