Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Minst 36 deltagarländer i Eurovision Song Contest 2014

Efter månader av spekulationer och många bud fram och tillbaka gick EBU idag ut med en (nära nog) komplett lista över länderna som kommer att tävla i Eurovision Song Contest i Köpenhamn i maj - en lista som innehåller få överraskningar för den som försökt hålla koll på läget fram till idag.

Jämfört med startuppställningen i våras så försvinner fyra länder, främst av ekonomiska skäl. Bulgarien, Cypern, Kroatien och Serbien har alla bestämt sig för att hoppa av eurovisiontåget i år. Bosnien Hercegovina signalerade tidigt att man tänkte sig en comeback i år, men bestämde sig sedan för att avstå för andra året på raken och återfinns därför inte heller i listan.

Roligare nyheter är att två länder samtidigt gör comeback i tävlingen! Portugal drog sig ur förra året på grund av ekonomiska svårigheter men gör nu comeback efter ett sabbatsår tillsammans med Polen som återkommer efter två års frånvaro. Kul också att Grekland fortfarande finns med på listan trots spekulationer om tillbakadragande sedan man lagt ned det nationella tvbolaget och startat ett nytt, NERIT.

Ett frågetecken kvarstår dock. Slovenien har fått ytterligare tio dagar, till den 17 januari, på sig att ta beslut om deltagande. Redan förra året tvekade man länge om deltagande på grund av den ekonomiska situationen och i år tycks deltagandet sitta ännu längre in. Blir det ett nej från Slovenien landar vi på 36 deltagarländer, medan ett ja gör att vi landar på 37, två färre än förra året i Malmö. Nu håller vi tummarna för att Slovenien fixar det också!

Återstår att se om det minskade antalet deltagarländer får konsekvenser för årets upplägg. Fortsätter man som tidigare innebär det mindre spännande semifinaler med 15-16 tävlande i vardera och således bara fem, sex stycken som slås ut i varje.

Här är hela listan på deltagarländerna i Köpenhamn, inklusive allt som redan är känt om deras respektive tävlingsbidrag:

Albanien: Herciana Matmuja - Zemërimi i një nate live, studioversion
Armenien: Aram Mp3
Azerbajdzjan
Belgien

Danmark
Estland
Finland
Frankrike
Georgien
Grekland
Island
Irland
Israel
Italien
Lettland
Litauen
Makedonien: Tijana Dapčević - Pobeda
Malta
Moldavien
Montenegro: Sergej Ćetković
Nederländerna: The Common Linnets
Norge
Polen
Portugal
Rumänien
Ryssland
San Marino: Valentina Monetta
Schweiz
Spanien
Storbritannien
Sverige
Tyskland
Ukraina: Maria Yaremchuk - Tick-Tock live, audio
Ungern
Vitryssland
Österrike: Conchita Wurst


Deltar eventuellt:
Slovenien (Har tackat ja, men reserverar sig för att tvbolagets budget först måste godkännas internt)
Minst 36 deltagarländer i Eurovision Song Contest 2014 Reviewed by Pierre on 16:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.