Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nationell final med fem bidrag i Spanien i år

Spanien tänker nytt inför årets eurovisionsäsong! De två senaste åren har man först utsett en artist internt och sedan låtit tvpubliken vara med och välja låt åt dem bland ett begränsat urval. I år blir det ett öppnare format där både artist och låt väljs i direktsändning med hjälp av hälften röster från en jury och hälften från tittarna!

Redan nu har det ansvariga tvbolaget TVE avslöjat de fem artisterna som valts ut att tävla i den kommande finalen, tillsammans med titlarna på deras bidrag.

I fältet finns två artister som försökt representera Spanien förut: Raúl, som blev tvåa i den spanska uttagningen 2000 med låten Sueño su boca och Jorge González som blev nia 2009 med Si yo vengo a enamorarte - och sedan blev tvåa i spanska The Voice 2012 där även Brequette Shana var med och tävlade ända fram till kvartsfinal. Även Ruth Lorenzo har talangshowserfarenhet - hon blev femma i brittiska X Factor 2008.

Jag tycker det är kul med en "riktig" final i Spanien igen! De två senaste årens låtvalsfinaler med Pastora Soler och El Sueño de morfeo har varit rätt ljumma historier, även om man ju lyckades plocka en riktigt fin och blågul pärla åt Pastora. Samma team som skrev hennes Quedate Conmigo - Thomas G:son och Tony Sanchez - finns med även den här gången, som upphovsmän till Brequettes låt, en faktor som bara det höjer mina förväntningar ett rejält snäpp. För övrigt säger de fem uttagna finalisterna mig inte mycket på förhand, men en snabb YouTube-safari ger hopp om en riktigt hygglig spansk final!

Finalen kommer att sändas i februari, men något datum har ännu inte avslöjats. Här är hela startfältet:

Raúl - Seguir sin ti (William Duque, Domingo Sánchez)
Ruth Lorenzo - Dancing in the rain (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery)
La Dama - Estrella Fugaz (Melendi)
Brequette Shana - Más (Run) (Thomas G:son, Tony Sanchez)
Jorge González - Auque se acabe el mundo (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández)

Nationell final med fem bidrag i Spanien i år Reviewed by Pierre on 20:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.