Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugal firar 50 år i Eurovision Song Contest - och väljer bidrag den 15 mars

Portugal gör ju comeback i Eurovision Song Contest i år efter att ha tagit ett års uppehåll ifjol på grund av ekonomiska svårigheter. Samtidigt passar de på att fira att det gått 50 år sedan 1964 då de gjorde debut i tävlingen med Oração framförd av António Calvário.

Man firar genom att blåsa nytt liv i sin nationella uttagning Festival da Canção. Uttagningen kommer att bestå av två shower, först en semifinal med tio bidrag den 8 mars och därifrån går fem bidrag vidare till finalen veckan därpå, den 15 mars, där Portugals representant i Köpenhamn utses. Portugiserna dumpar helt det där med en jury den här gången - resultatet kommer att ligga helt i händerna på de röstande tvtittarna.

Det arrangerande tvbolaget RTP kommer att bjuda in tio kompositörer och ge dem i uppdrag att bidra med vars ett bidrag till tävlingen. Kompositörerna får också ansvaret att leta rätt på en passande artist till sitt bidrag.

Jättekul att portugiserna är tillbaka i stor stil med en nationell uttagning och i fallet Portugal är jag dessutom glad över att man valt bort juryn den här gången! Det har nämligen hänt mer än en gång de senaste åren att juryn kört över tvtittarna rejält och i mina öron därmed skickat ut ett betydligt tråkigare bidrag i Europa. Jag minns till exempel 2010 då Catarina Pereira var storfavorit hos tittarna men ändå inte fick åka till Oslo med sin sköna europopdänga Canta Por Mim tack vare att hon plockades ner brutalt av juryn. Ah… vi tar och kollar in den i väntan på årets portugisiska låtar!

Portugal firar 50 år i Eurovision Song Contest - och väljer bidrag den 15 mars Reviewed by Pierre on 16:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.