Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från femte heatet i Litauen

Igår kväll fortsatte den litauiska maratonuttagningen Eurovizijos med sitt femte utslagsheat, där de åtta återstående artisterna tävlade om fortsatt liv i tävlingen. Spänningen höjdes dock ett snäpp den här gången i och med att man nu också introducerade några av de låtar som kandiderar om att bli årets litauiska eurovisionbidrag. Samtidigt utvecklas tävlingen mot rent kaos. Försök hänga med här om du kan:

I de tvsända showerna tävlar och bedöms bara de tävlande artisterna. Parallellt pågår en internetomröstning som ska avgöra vilka tävlande låtar som ska ta sig vidare i tävlingen. Igår kväll tävlade de åtta artisterna med åtta av de sexton utvalda bidragen (du hittar alla låtarna här). Tanken är att en artist och två låtar åker ur varje vecka. Till nästa veckas tävling skulle därmed åtta bidrag vi ännu inte hört återstå, men bara sju artister är då kvar i tävlingen - en ekvation som svårligen går ihop.

Ut åkte igår, inte helt orättvist, Justinas Lapatinskas (men låten han framförde, Last Date, är ännu kvar i tävlingen). Inför nästa vecka hade han redan parats ihop med bidraget Is This The Way (You Want Me) - som nu står utan artist. Hur man tänker lösa detta är oklart. Kommer man att rösta bort en av de ännu inte framförda låtarna och pussla om bland de redan utdelade låtarna? Eller åker Is This The Way... härmed ut, oavsett rösterna den fått i internetomröstningen? Att döma av låtröstningssidan har bidraget One som framfördes igår röstats ut - men övriga femton bidrag står kvar. Ingen verkar veta hur det här hänger ihop, så jag lämnar det tills det klarnat.

Etta igår blev Vilija Matačiūnaitė som fick flest tittarröster och samtidigt var delad etta hos juryn. Efterhand som veckorna gått tycker jag själv dock att Vaidas Baumila allt mer framstår som fältets starkaste artist. De åtta låtarna vi hörde i heatet känns rätt ljumma - min favorit bland de sexton är faktiskt just ovan nämnda Is This The Way som vi alltså eventuellt får höra först nästa vecka. Här är resultatet från det femte heatet:

Till nästa omgång (juryröster + tittarröster):

1. Vilija MatačiūnaitėAttention 8+8+4+5 = 25 jurypoäng, 1'114 tittarröster
2. MiaTake A Look At Me Now 4+4+1+4 = 13 jurypoäng, 854 tittarröster
3. Ieva ZasimauskaitėOne 6+5+8+6 = 25 jurypoäng, 658 tittarröster
4. Vaidas BaumilaDying 5+6+6+7 = 24 jurypoäng, 788 tittarröster
5. Monika LinkytėBreakaway 7+7+2+8 = 24 jurypoäng, 729 tittarröster
6. VIG RosesIn The Rain 1+3+5+2 = 11 jurypoäng, 837 tittarröster
7. Martynas KavaliauskasIt’s Not To Late 2+2+7+3 = 14 jurypoäng, 708 tittarröster

Utslagen:

8. Justinas LapatinskasLast Date 3+1+3+1 = 8 jurypoäng, 221 tittarröster
Resultatet från femte heatet i Litauen Reviewed by Pierre on 13:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.