Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från semifinalen i finska UMK

Ikväll var det dags för sista stoppet innan slutstation i finska UMK - semifinalen, eller om man så vill Andra Chansen. Nu tävlade ju de åtta bidrag som placerat sig som tvåa till femma i de två inledande deltävlingarna om de sex sista finalplatserna.

Den här gången var dock förutsättningarna lite annorlunda. Precis som i de tidigare deltävlingarna fanns en jury på plats för att ge sina omdömen om bidragen - men den här gången hade de inget att säga till om. Slutresultatet avgjordes nämligen helt av bara tittarnas röster.

Den som hängt med i min rapportering från UMK den här säsongen vet att jag inte varit särskilt imponerad av vad jag sett och hört, och jag ser ingen anledning att ändra på det omdömet efter kvällens semi. Vi hörde åtta axelryckningar ikväll. Det är inte direkt dåligt, men antingen alldeles för platt, för förutsägbart eller för polerat för att fungera i eurovisionsammanhang. Ett par bidrag höjde sig dock en smula över mängden; bidragen med Mikko Pohjola och Lauri Mikkola - vilka också lyckades ta sig igenom nålsögat till final medan tittarna valde att plocka bort bidragen med Jasmin Michaela och Dennis Fagerström - varken särskilt oväntat eller orättvist.

Härmed är det alltså klart för final nästa lördag då Finland bestämmer sig för vilket bidrag man vill skicka till Köpenhamn! Själv tänker jag hålla en tumme för Softengine, men magkänslan just nu är att man, ve och fasa, istället väljer den andra heatvinnaren Hanna Sky! Här är kvällens resultat samt de sedan tidigare klara finalisterna:

Till final (utan inbördes ordning):

MadCraft - Shining bright
Hukka ja Mama - Selja
Lauri Mikkola - Going down
MIAU - God/Drug
Mikko Pohjola - Sängyn reunalla
Clarissa feat. Josh Standing - Top of the world

Utslagna:

Jasmin Michaela - Kertakäyttösydän
Dennis Fagerström - My little honey bee

Klara för final sedan tidigare som de tidigare deltävlingarnas ettor:

Hanna Sky - Hope
Softengine - Something better
Resultatet från semifinalen i finska UMK Reviewed by Pierre on 21:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.