Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Se och hör de franska finalisterna i fullversion

Nu i eftermiddag presenterades de tre bidragen som tävlar om att bli Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2014 i en specialupplaga av tvshowen Les chansons d’abord under programledning av eurovisionrutinerade Natasha St-Pier.

Programmet var fullknökat av eurovision - de tidigare franska eurovisionrepresentanterna Anggun, Amaury Vassili och Nathalie Santamaria gästade, ett husband gav oss flera eurovisionmedleys och vi serverades högvis med eurovisionklipp mellan programmets tre huvudakter.

Först ut av dem var Dean, Killian och Quentin i pojkbandet Destan som gjorde sin midtempoballad Sans Toi delvis på engelska och delvis på franska. Låten kändes som ett standardnummer i sin genre - killarna är boybandsnygga och gör vad de ska, men det är ruskigt förutsägbart och har skriande brist på något som höjer det över mängden.

Sedan följde Joanna Lagrave med balladen Ma Liberté, delvis skriven av de maltesiska eurovisionveteranerna Gerald James Borg och Philip Vella. Joanna är en säker sångerska, men låten lider av precis samma sjuka som boybandballaden - den flyter på, som en säker representant för genre, men helt utan att sticka ut och ge bestående intryck.

Lorent, François och Patrick i Twin Twin backades upp av tre dansande körsångerskor när de sist ut gjorde sin Moustache, det enda av de tre bidragen som skulle kunna ge Frankrike en vettig placering i Köpenhamn som jag ser det. Trion fångar både öron och ögon, har glimt i ögat och sätter fart på dansfötterna. Kanske är det ingen eurovisionvinnare - men det vore vettlöst att välja något annat sett till alternativen.

Härmed tar en fyra veckor lång röstningsperiod vid! Samtidigt kommer de tre bidragen att hårdpluggas hos det arrangerande tvbolaget France3 och flera radiostationer för att på så sätt ta reda på vilket bidrag som håller bäst i längden. När röstningsperioden avslutas den 23 februari kommer allmänhetens röster att läggas ihop med rösterna från en jury.  Resultatet och därmed det franska bidraget till Köpenhamn presenteras sedan i Les chansons d’abord den 2 mars.

Här är den trailer France3 kommer att använda för att ragga röstande till tävlingen - med de tre tävlande i sammandrag! Därunder hittar du länkar till respektive framförande från dagens show med låtarna i fullversion:

Destan - Sans toi (Cheyenne, L'aura Marciano)
Joanna - Ma Liberté (Yves Guillon, Gerard James Borg, Philip Vella, Sean Vella)
Twin Twin - Moustache (Lorent Idir, François Ardouvin, Pierre Beyres, Kim N'Guyen)
Se och hör de franska finalisterna i fullversion Reviewed by Pierre on 17:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.