Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Semifinallottningen inför Eurovision Song Contest 2014 är klar

I samband med dagens traditionella invigningsceremoni då den förra värdstaden Malmö officiellt lämnade över värdskapet till årets värdar Köpenhamn lottades också de båda semifinalerna i Eurovision Song Contest 2014 där 31 av de 37 deltagarländerna deltar.

Redan sedan tidigare var det klart att Sverige kommer att tävla i den första semifinalen och Norge i den andra. Detta lottades på förhand i syfte att att jämna ut trycket på biljetter till semifinalerna. Dessutom har Israel sökt och fått tillstånd att tävla i den andra semifinalen för att undvika krock med en nationell helgdag på tisdagen.

Dessutom lottades om man kommer att tävla i den första eller andra halvan av respektive semifinal, samt i vilken semi de sex redan klara finalisterna kommer att rösta. Sverige kommer att starta tidigt i år, redan i den första halvan av den första semin. Vi får nordiskt sällskap i första semin av Island, medan våra grannar Norge och Finland båda tävlar i den andra semin. På ljusa sidan finns dock att våra trogna poängleverantörer och goda grannar Danmark röstar i vår semi.

Det är svårt att dra några långtgående slutsatser av det här, även om vi fick flera faktorer emot oss i lottningen. Statistiskt sett är det en liten nackdel att starta i den första halvan, och det finns onekligen fler flitiga finalister i vår semi än i den andra, läs Armenien, Azerbajdzjan, Ryssland och Ukraina - dessutom tävlar sexton bidrag i vår semi mot bara femton i den andra. Å andra sidan handlar allt i slutändan om vad vi och konkurrenterna bidrar med i år - och det vi ännu väldigt lite om.

Precis som förra året kommer den slutliga startordningen att sättas ihop av det arrangerande tvbolaget - i år alltså danska DR. Så här ser hela resultatet av dagens lottning ut:

Semifinal I den 6 maj:

Första halvan:
Albanien

Armenien
Azerbajdzjan

Estland

Island
Lettland
Ryssland
Sverige


Andra halvan:
Belgien
Moldavien
Montenegro
Nederländerna

Portugal

San Marino
Ungern

Ukraina

Semifinal II den 8 maj:

Första halvan:
Georgien
Israel
Litauen
Malta
Norge
Polen
Österrike


Andra halvan:
Finland
Grekland
Irland
Makedonien
Rumänien
Schweiz
Slovenien

Vitryssland

Röstar i semifinal I:

Danmark
Frankrike
Spanien

Röstar i semifinal II:

Italien
Storbritannien
Tyskland

Semifinallottningen inför Eurovision Song Contest 2014 är klar Reviewed by Pierre on 15:04:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Är det bara jag som tycker det känns jättekonstigt att semi 1 har fler länder än semi 2? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... njä, inte direkt, men frågan om hur man bestämt vilken semi som skulle ha 15 och vilken som skulle ha 16 slog mig nånstans under lottningen. :)

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.