Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Smakprov på de franska finalisterna

I år satsar ju Frankrike på en nationell uttagning till Eurovision Song Contest - och nu på söndag inleds den genom att bidragen att presenteras i sin helhet i tvshowen Les chansons d'abord. Redan nu har dock det ansvariga tvbolaget France3 släppt halvminutlånga smakprov på de tre tävlande bidragen!

Nu är det ju vanligtvis svårt att dra några långtgående slutsatser utifrån så korta klipp - men den här gången känns som ett stort undantag. Ett av bidragen låter blek eurovisionballad av standardtyp, ett som en identitetslös boybandballad i midtempo - och ett som en lekfull danslåt med eget uttryck. I mina öron låter det med andra ord som upplagt för en biljett tur och retur Köpenhamn för TwinTwin och deras Moustache! Återstår att se om intrycket består efter att ha hört låtarna i sin helhet och sett dem framföras live på söndag!

Du kan se showen live på söndag med start kl 16.40 via en websändning här. Efter söndagens show inleds en lång röstningsperiod som avslutas först den 23 februari. Vinnaren avslöjas sedan den 2 mars i samma show som tävlingen inleds efter att tittarnas röster lagts ihop med rösterna från en jury. Här är halvminutklippen:
Smakprov på de franska finalisterna Reviewed by Pierre on 15:20:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Känns som en liten udda ESC säsong, allt ska tas ut i mars, väldigt mycket interna uttagningar, få låtar och inte så många utdragna semis runtom om man tittar på samtliga länder. Är det OS som spökar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, ett tydligt trendbrott är helt klart att fler länder väljer senare i år. Däremot är det faktiskt en mindre andel länder som väljer internt i år än de senaste åren! Frankrike, Belgien och Slovenien lämnar internvalen i år medan Österrike och Israel går i andra riktningen. Tre av fyra länder som lämnar tävlingen gjorde internval ifjol medan Portugal som gör comeback har en öppen uttagning. Några länder har kortat ned sina uttagningar, men det beror snarare på ekonomiska svårigheter än på OS.

   Radera
 2. Känner lite att Twintwin är den som hade kunnat funka bäst. Den är svängig och så, men Joannas låt är ganska mysig.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.