Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Softengine första finalisten i finska UMK

Det har dragit ihop sig till allvar i den finska uttagningen UMK 2014 - efter ett par shower där det bara handlat om att visa upp sig var det ikväll dags för den första utslagningsomgången. Sex av de totalt tolv bidragen tävlade om att få en direktplats i finalen och samtidigt undvika sistaplatsen som innebär att  man är ute ur tävlingen. Övriga fyra kommer att få ytterligare en chans i en kommande semifinal.

Kvällens deltävling bekräftade mitt första intryck från när låtarna släpptes. Här finns ett helt knippe kompetenta artister, men man har inte gjort det enkelt för sig i valet av låtar. Antingen låter det för platt och gjort förut, som i Dennis Fagerströms i och för sig trevliga My Little Honey Bee - eller också har man lyckats halvvägs, som i Jasmin Michaelas Kertakäyttösydän som har en refräng som funkar men dör så snart det är dags för vers.

Kvällens stora positiva överraskning var bandet Softengine som verkligen blixtrade till jämfört med uppvisningsheatet och visade att de blir att räkna med framöver. Att det blev de och deras Something Better som knep den där finalplatsen ikväll kändes som en självklarhet när alla sex framfört sina bidrag - kanske finns det trots allt lite finskt eurovisionfinalhopp framöver.

Till sist konstaterar jag att den fyrhövdade juryn fick precis som de ville ikväll. Deras favorit Softengine gick till final medan deras jumbo Lili Lambert fick lämna tävlingen. Vad tittarna tyckte vet vi inte exakt eftersom deras röster, som vägde hälften av poängen ikväll, inte redovisades. Vi kollar in de nyblivna finalisterna Softengines framträdande från ikväll:

Resultat:

Till final (Poäng från jurymedlemmarna Tomi Saarinen, Aija Puurtinen, Toni Wirtanen och Redrama - tittarrösterna redovisades inte):
1. Softengine - Something Better 8 + 10 + 9 + 9 = 36 jurypoäng


Till semifinal:
2. Hukka ja Mama - Selja 10 + 9 + 8 + 8 = 35
3. Jasmin Michaela - Kertakäyttösydän 7 + 8 + 7 + 7 = 29
4. MIAU - God/Drug 6 + 7 + 6 + 4 = 23
5. Dennis Fagerström - My Little Honey Bee 4 + 5 + 5 + 5 = 19

Utslagen:
6. Lili Lambert - Let Me Take You There 3 + 6 + 3 + 6 = 18
Softengine första finalisten i finska UMK Reviewed by Pierre on 22:18:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.