Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgien har valt artist - The Shin & Mariko Ebralidze

Vid en presskonferens idag meddelade förra årets georgiska eurovisionrepresentanter Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani vem som kommer att efterträda dem i Köpenhamn i vår.

Det ansvariga tvbolaget GPB har ännu en gång bestämt sig för att göra ett internt val - och den här gången blir det gruppen The Shin tillfälligt frontade av sångerskan Mariko Ebralidze som får den äran att representera Georgien i Eurovision Song Contest.

Kvartetten The Shin som bildades i slutet av 90-talet och är stationerad i Tyskland där medlemmarna bor benämns som några av Georgiens främsta musiker och kompositörer. De beskriver själva sin musik som Georgiens möte med världen i en fusion mellan jazz scat, funk, fusion, flamenco, Ravel och Shakti.

I Köpenhamn kommer de att tillfälligt tussas ihop med en välmeriterad jazzsångerska, 30-åriga Mariko Ebralidze. Kombons tävlingsbidrag kommer att presenteras vid ett senare tillfälle. 

Själv får jag medge att jag inte blir särskilt till mig i trasorna över hur bandet beskriver sin musik, åtminstone inte delen med jazz scat, funk och fusion vilket för tankarna till ändlös och duktig musikalisk onani - jag hoppas man snarare betonar det nationella arvet. Det vore trevligt med ett bidrag som verkligen låter Georgien den här gången!

Georgien har valt artist - The Shin & Mariko Ebralidze Reviewed by Pierre on 15:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.