Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island har valt - Pollapönk åker till Köpenhamn

Efter en lång och omständlig tågresa hem från Göteborg är det hög tid att kolla in vad som hände på eurovisionfronten i övriga Europa igår kväll - som finalen av isländska Söngvakeppnin 2014!

Årets upplaga av vår egen melodifestival rullas just nu i tjära och fjädrar i media - och till stora delar måste jag hålla med om att det är rättvist så. Manuset och mellanakterna är under all kritik i år och programledarna kämpar förgäves för att hitta flytet och kemin dem emellan vilket gör att hela showen känns som plågsamma passersträckor mellan låtarna och tävlingsmomenten. Vad jag däremot inte köper är kritiken mot de tävlande bidragen. De blir oundvikligen lidande av den bristande inramningen, men låtmässigt tycker jag 2014 är en starkare årgång än det rätt trista mellanåret vi hade ifjol - och i vanlig ordning ligger de utslagna bidragen redan topp tio på försäljningslistorna. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad det är ni förväntar er. För lite perspektiv kanske vi borde tvinga kritikerna genomlid... förlåt, titta på, någon av våra konkurrentländers uttagningar? Som gårdagens isländska final.

Söngvakeppnin har haft en riktigt svag upplaga i år vilket blev smärtsamt uppenbart i gårkvällens final. De sex bidragen i finalen kändes som en enda lång snoozefest - med undantag för Pollapönk som åtminstone fick tittarna att vakna till när de intog scenen i färgglada träningsoveraller med Enga fordóma, kvartettens spektakel till låt.

Det var med andra ord upplagt för smash - och så blev det också. Island kommer att representeras av ett delvis framstammat bidrag om fördomar mot folk med talsvårigheter i Köpenhamn. Jag klämmer fram ett litet plus för kreativitet men tycker islänningarna åstadkommit ett riktigt bottennapp i år. Här är alltså det isländska bidraget i Köpenhamn, Enga Fordóma med Pollapönk, och därunder hela resultatlistan med länkar till samtliga bidrag - missa inte dem om du vill få lite perspektiv på årets melodifestivalbidrag!

Resultat superfinalen:

1. Pollapönk - Enga fordóma
2. Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - Lífið kviknar á ný/Up and away

Utslagna i första röstningsomgången (utan inbördes ordning):

F.U.N.K. - Þangað til ég dey
Ásdís María Viðarsdóttir - Amor
Gissur Páll Gissurarson - Von
Greta Mjöll Samúelsdóttir - Eftir eitt lag

Härmed är åtta bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2014 - du hittar samtliga här!
Island har valt - Pollapönk åker till Köpenhamn Reviewed by Pierre on 18:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.