Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen har valt sin eurovisionlåt!

I lördags var det meningen att Litauen skulle välja ut sin eurovisionlåt i semifinalen av Eurovizija - men den fick utgå för att ge plats i tablån åt rapporteringarna från den politiska situationen i Ukraina. Den förinspelade showen sändes sedan igår söndag istället.

Den här gången handlade alltså allt om låten - de tre kvarvarande artisterna MiaVilija Matačiūnaitė och Vaidas Baumila framförde alla sina versioner av var och en av de återstående tre låtarna. Därefter vi såväl juryn som tvtittarna ta ställning till vilken av de tre låtarna man ville skicka till Köpenhamn.

Det kändes inte helt enkelt att välja ut en favorit - särskilt som de olika tolkningarna skiljde sig åt en hel del och det här ju bara handlade om att välja just en låt och inte en viss tolkning av den. Juryn och tittarna var inte heller ense. Båda avfärdade snabbt och klokt nog souliga It's all about a boy. Med små marginaler bestämde sig juryn för att ge flest poäng till Take a look at me now medan flest tittare röstade på Attention, även det med bara ett litet övertag. Det övertaget räckte dock eftersom tittarnas röster väger åtta gånger tyngre i det inte helt smidiga poängsystemet litauerna använder i år - det litauiska bidraget i Köpenhamn i maj heter Attention!

Nu återstår bara frågan om vem som ska framföra låten. Det avgörs i finalen nu på lördag - då bestämmer sig litauerna om det bli Mia, Vilija eller Vaidas som får den äran att åka till Köpenhamn. Själv tänker jag hålla en tumme för Vaidas som jag hållit som favorit genom hela maratontävlingen - jag gillade dessutom hans lite mer avskalade version bäst av de tre nu igår kväll. Så, vad säger du? Attention, Attention eller Attention?

Resultat semifinalen


Tolkningar
Jurypoäng
Tittarpoäng
1. Attention
8
2’732
2. Take a look at me now
11
2’484
3. It’s all about a boy
5
205
Litauen har valt sin eurovisionlåt! Reviewed by Pierre on 18:13:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.