Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på bidragen i Islands andra semifinal

Förra veckan beskyllde jag startfältet i isländska Söngvakeppnin 2014 för att vara mossigt och gammalmodigt. När nu låtarna till den andra semin släppts för lyssning konstaterar jag att det omdömet inte stämmer i samma utsträckning den här veckan.

Gruppen Pollapönk plockar till exempel upp ett helt nytt tema på eurovisionrepertoaren! Deras låt Enga fordóma fördömer fördomar i stort, men i synnerhet fördomar mot folk som stammar - vilket också framgår tydligt i hur de sjunger delar av sin låt. Låt oss lite diplomatiskt konstatera att jag inte hoppas den vinner i den kommande finalen, men plus för originalitet!

Ska jag plocka ut en favorit i den här kvintetten får det i stället bli den lite quirky soulpopdittyn Lífið kviknar á ný med Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - men nae, när vi nu hört alla årets isländska låtar får jag nog konstatera att vi inte får åka till Reykjavik nästa år heller. Här är veckans fem - på lördag tävlar de om två finalplatser:

Guðbjörg Magnúsdóttir - Aðeins ætluð þér (María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell)
Pollapönk - Enga fordóma (Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur F. Gíslason)
Sigríður Eyrún Friðriksdóttir - Lífið kviknar á ný (Karl Olgeir Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir)
Guðrún Árný Karlsdóttir - Til þín (Trausti Bjarnason, Guðrún Eva Mínervudóttir)
F.U.N.K. - Þangað til ég dey (Franz Ploder Ottósson, Pétur Finnbogason, Lárus Örn Arnarsson)
Lyssna på bidragen i Islands andra semifinal Reviewed by Pierre on 14:10:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Islands låtar var en besvikelse i år.

  SvaraRadera
 2. Återigen har Gudrun Arny ett mindre mästerverk! Andvaka, Minningar, Aldrei Sleppir Mer - the list goes on and on. Måtte hon få chansen att stå på eurovisionscenen annat än som backupsångerska snart! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nae Marcus… jag gillade verkligen Andvaka och Minningar - den här kommer inte närheten av dem för min del. Den tar sig riktigt bra under andra halvan, men första halvan är ju stocktrist!

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.