Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien har presenterat sitt eurovisionbidrag

Makedonien meddelade redan i augusti att man internt utsett sångerskan Tijana Dapčević till sin artist för Eurovision Song Contest 2014 - men vi har fått vänta ända tills ikväll med att höra hennes eurovisionlåt To the sky.

Tijana har en lång rad av hits i länderna på Balkan på meritlistan och had redan gjort tre tidigare försök att få tävla i Eurovision Song Contest innan hon nu alltså fick åka räkmacka dit. Första gången var redan 1996 då hon tävlade med Ti Prostuvam. Därefter följde ett andra försök 2002 med midtempoballaden Izgrev och sedan ett tredje fyra år senare med den mer dansanta Greh, men den gången i Serbien Montenegros uttagning.

I kvällens presentationsprogram framförde hon sin tävlingslåt både på engelska med titeln To the sky och på makedonska med titeln Tamu kaj što pripagjam - man har ännu inte bestämt vilken av dem Tijana kommer att framföra i Köpenhamn. Efter en första lyssning är jag inte direkt golvad även om låten känns ok - vi får se vad som händer efter några lyssningar till. Här är den engelska versionen:
Makedonien har presenterat sitt eurovisionbidrag Reviewed by Pierre on 23:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.