Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2014: Yohio och Ellen Benediktson till final!

Säsongens första melodifestivaldeltävling är i mål och vi har fått årets två första finalister! Mitt största intryck efter premiären är dock faktiskt hur mycket jag saknar Edward af Sillén som manusförfattare. Anders Jansson och Nour el Refai skötte sig fint i programledarrollen, men tonen var en helt annan än den vi vant oss vid de senaste åren när Edward stått för manus. Det kommer att ta ett tag att vänja sig.

Resultatet då! Det skrällde till en smula redan efter den första röstningsomgången när Sverige röstade vidare Elisa Lindströms gamm-schlager på bekostnad av min och genrepspublikens favorit Bedroom med Alvaro Estrella. Trist, även om det säkert åtminstone delvis kan förklaras av att Alvaro inte hade en bra kväll, den första halvan av låten lät rejält illa faktiskt. Jag tröstar mig med att vi får dansa till Bedroom redan nästa vecka när Melodifestivalen kommer till Linköping!

Sedan upprepade sig historian från förra året - precis som i den första deltävlingen ifjol tog sig Yohio direkt vidare till final. Då förstod jag grejen - som var just nyheten i Yohio själv. Nu känns det mest som att han tar en plats i finalen enbart i kraft av fans som röstar på honom alldeles oavsett vad han tar sig för på scenen. Desto roligare då att Ellen Benediktson gjorde en Marie Lindberg och välförtjänt skrällde sig ända till final i debuten med den lågmälda balladen Songbird - mycket tack vare ett riktigt starkt framträdande. Linus Svenning och Helena Paparizou får en andra chans och det är inte utan att man tänker en möjlig repris från förra året - med slutseger för ett bidrag från Andra Chansen.

Nåja, ännu återstår tre deltävlingar - nästa vecka drar turnén vidare hit, till Linköping! Jag tycker vi fått en riktigt bra start på säsongen låtmässigt även om jag för min del gärna pusslat om lite i resultatlistan. Fortsätter det på det här spåret lär jag vara helnöjd när vi så småningom går i mål. Här är hela kvällens resultat:

Till final (utan inbördes ordning):

YOHIO - To the End
Ellen Benediktson - Songbird

Till Andra Chansen (utan inbördes ordning):

Linus Svenning - Bröder
Helena Paparizou - Survivor

Utslagna:

5. Elisa Lindström - Casanova
6. Alvaro Estrella - Bedroom
7. Mahan Moin - Aleo
8. Sylvester Schlegel - Bygdens son

Vad tyckte du om kvällens tävlande? Rösta!


Bilder: smallmediafoto.se
Melodifestivalen 2014: Yohio och Ellen Benediktson till final! Reviewed by Pierre on 21:30:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.