Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 2

Jag kommer direkt från kvällens genrep där jag deltog i genomförandet av den traditionella publikundersökningen för Melodifestivalklubben i samarbete med Svenska Spel och Poplight! Sammanlagt 678 genrepsbesökare tillfrågades om vilken av de tävlande som var deras favorit.

Resultatet var betydligt mer entydigt än förra veckans undersökning - linköpingspubliken var helt på det klara med att de vill ha Sanna Nielsen och JEM till final. De båda var helt överlägsna med 32 respektive 31 procent av rösterna!

Resten av fältet hamnade långt efter i listan, men Little Great Things och Panetoz belade de två platserna som skulle ge en plats i Andra Chansen, tätt följda av förhandsfavoriten Martin Stenmarck.

Notera att Sanna Nielsen och Little Great Things lottades som vinnare och därmed fick framföra sina bidrag två gånger. Det fick också JEM göra på grund av tekniskt strul vid deras första framträdande. En annan faktor som kan tänkas ha påverkat resultat är att Jeremie Yumba i JEM ju kommer härifrån Linköping.

Återstå att se hur detta stämmer med lördagens resultat! Malmöpubliken prickade Yohio som finalist förra veckan men placerade Ellen Benediktson i Andra Chansen - medan malmögenrepspublikens etta Alvaro Estrella bara blev sexa. Själv tycker jag att genrepet bara underströk hur överlägsen Sanna är - och hur svårt det blir att tippa vem som gör henne sällskap till finalen.

Resultatet från publikundersökningenAntal röster
Procent av rösterna
1.
Sanna Nielsen - Undo
215
31,7
2.
JEM - Love Trigger
212
31,3
3.
Little Great Things - Set Yourself Free
80
11,8
4.
Panetoz - Efter solsken
71
10,5
5.
Martin Stenmarck - När änglarna går hem
45
6,7
6.
Manda - Glow
21
3,1
7.
Pink Pistols - I am somebody
19
2,8
8.
The Refreshments - Hallelujah
15
2,2
Källa: Svenska Spel
Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 2 Reviewed by Pierre on 22:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.