Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 3

I samband med kvällens publika genrep i Scandinavium genomfördes i vanlig ordning en publikundersökning i samarbete mellan Svenska Spel, Melodifestivalklubben och Poplight. Sammanlagt 685 genrepsbesökare tillfrågades om vilken av de tävlande som var deras favorit ikväll.

Det har snackats om ännu en svårtippad deltävling, men ska man tro på göteborgspubliken så är det inget snack alls om saken - Oscar Zia är stensäker finalist i morgon med sitt nostalgiska Cheiron-sound i Yes, we can! Han tog ensam hem över 40% av rösterna i kvällens undersökning medan övriga fick slåss om smulorna.

State of Drama kniper den andra finalplatsen i undersökningen medan Outtrigger och Shirley Clamp får en andra chans. Det är dock jämt bakom dem, bara Svensktoppen Nästa-vinnarna EKO är helt avhängda.

Jag vet inte om jag blir så väldigt mycket klokare av det här. Zia kändes redan på förhand som klippt och skuren för den unga och barnfamiljsbetonade genrepspubliken, och bakom honom är det ju väldigt jämt i listan. Det enda jag helt säkert kan förutspå just nu är svår tippningsångest i morgon - men Zia ser onekligen ut att ligga bra till!

Notera att Shirley Clamp och CajsaStina Åkerström lottades som vinnare ikväll och fick därmed fördelen av att framföra sina bidrag två gånger.

Resultatet från publikundersökningen



Antal röster
Procent av rösterna
1.
Oscar Zia - Yes, we can
278
41
2.
State of Drama - All we are
102
15
3.
Outtrigger - Echo
83
12
4.
Shirley Clamp - Burning Alive
67
10
5.
Ace Wilder - Busy doin' nothing
53
8
6.
Dr Alban feat. Jessica Folcker - Around the World
52
8
7.
CajsaStina Åkerström - En Enkel Sång
40
6
8.
EKO - Red
10
1
Källa: Svenska Spel
Melodifestivalen 2014: Publikundersökning deltävling 3 Reviewed by Pierre on 22:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.